Nedávno to poznala v krajském přeboru Hvozdnice. Šimon Procházka proti ní řídil neuvěřitelný obrat z 1:4 na 5:4, když dal všech pět branek!

„Jsem v pohodě už od přípravy, kde se mi povedlo dát v jednom zápase tři branky. Ale zase to nechci přeceňovat. S Hvozdnicí neskutečně zabojoval celý tým a mně prostě vždy míč nějak přistál u nohy,“ nechce létat v oblacích teprve dvacetiletý borec.

Vy se perete o záchranu krajského přeboru, na to je potřeba kromě fotbalového umu i dobrá parta. Jaká je v Tuchlovicích?

Naprosto výborná. Je nás hodně kluků, co se známe už z Kladna a ti, co už jsou v Tuchlovicích déle, nás perfektně přijali. Co jsme za partu se ukázalo právě proti Hvozdnici. Všechny bylo proti nám, ale neskutečně jsme táhli za jeden provaz, kousli se a vyšlo to.

Fotbalisté Kroměříže (ve žlutých dresech). Ilustrační foto
Kroměříž vyrovnala klubový rekord. Valmezu nastřílela šest branek za poločas


Takže nepřemýšlíte, že byste tuhle partu opustil, když se vám vrátila stará forma?

Teď se soustředím jenom na Tuchlovice. Co bude, nechám na ostatních. Jsem po operaci, pak následovala další reoperace a teprve teď po roce a půl se cítím konečně v pohodě. Navíc mám pořád problém s váhou.

Bylo to dost zlé

Co se stalo?

Před rokem a půl jsme byli s dalšími dorostenci v přípravě áčka. V posledním přáteláku s Vyšehradem jsem šel na plac jako střídající, ale po pěti minutách mi zlomili kotník a ještě nějakou kost. Bylo to dost zlé, po roce jsem musel ještě na reoperaci, kde mi vyndavali destičku. Až pak jsem začal postupně zase naplno, jenže mezitím jsem přibral…

A kila nejdou s pohybem dolů?

Bohužel, právě že moc ne. Nejde mi to do hlavy, protože už mám i speciální jídelníčky. Nicméně pohybově jsem na tom aktuálně nejlépe za celou dobu od zranění.

Marián KOVAŘÍK, fotbalový útočník, hájí v jarní části barvy divizního nováčka z Bruntálu.
Kovařík touží po návratu do profifotbalu: Bruntál beru jako odrazový můstek

Jak jste se vůbec dostal do Tuchlovic?

Tehdy je trénoval Karel Příhoda, který mě znal z mládeže Kladna. Byl jsem po tom zranění a on mi vysvětloval, že v Tuchlovicích mám dobrou šanci na restart, na rozehrání. Že hrají kvalitní soutěž. Kývl jsem mu a musím uznat, že měl pravdu, jsem spokojený.

Ale trenér Příhoda už v Tuchlovicích není, nyní vás vede někdejší prvoligový trenér Martin Hřídel. Jaký je?

Pan Hřídel je prostě trenér. Ví, jak si k hráči najít cestu, umí stanovit výbornou taktiku na zápas. My s ním sice občas i nesouhlasíme, ale nakonec se pokaždé ukáže, že měl pravdu. Myslím, že nás hodně zvedl právě on.

A jaký máte cíl v sezoně?

Musíme se zachránit, takže co nejvíc bojovat!

Josef Hušbauer s bratrem Janem
Bratr slávisty Hušbauera skončil v nemocnici. Ranou pěstí ho tam poslal soupeř

ŠIMON PROCHÁZKA

Narodil se v Kladně, ale pochází z Bratronic, kde také dělal první fotbalové krůčky. Brzy se přesunul jako talentovaný hráč do SK Kladno, kam si ho vybral Milan Hlavnička. V SK ho ale vedla řada trenérů. Nejvíc jeho kategorii dal prý mělnický odborník Karel Grabmüller, ale i Petr Brabec a Jakub Andrýsek.

V osobním životě se Šimon připravuje na maturitu, jeho učňákem je Dubí, kde se připravuje v oboru požární ochrana. prozradil i oblíbený film – Nikdy se nevzdávej.