První zářijový víkend proti sobě nastoupili fotbalisté rezervy Struhařova a Nesperské Lhoty. V 17. minutě vedli domácí už 4:0 a v poločase platil stav 9:1. Tou dobou ještě nikdo netušil, v jaké gólové hody se utkání změní. „Především v prvním poločase to bylo hodně jednoznačné,“ okomentoval zápas hráč domácích Michal Kaňka.

Druhý poločas nabídl ještě více branek, jakoby obrany neexistovaly a diváci se náramně bavili. Viděli celkem 22 gólů, domácí Struhařov vyhrál nad Nesperskou Lhotou 16:6. „K tomu nejde nic říct. Totálně jsme propadli po všech směrech,“poznamenal Lukáš Kocourek z hostujícího klubu.

Aktéři marně v paměti pátrali po utkání, které by nabídlo podobnou nálož branek. „Zažil jsem zápas, který natáčela televize Nova. Nad Libží jsme tehdy vyhráli 14:1, ale to padlo méně gólů,“ přidal vzpomínku Kocourek. „Šestnáct branek jsme dávali kdysi dávno v žácích. Nicméně si pamatuji, že jsme v přeboru nasázeli Sedleci-Prčice desítku,“ konstatoval Kaňka.

O tom, jak těžko se hledá motivace hrát zápas, když v poločase prohráváte o osm branek, by mohli fotbalisté Nesperské Lhoty vyprávět. Nepříznivému skóre navzdory se pustili do druhého poločasu. „Na soupeři se mi líbilo, že i za takového stavu chtěl pořád hrát. Snažil se a nebyl odevzdaný,“ pochválil soupeře Kaňka.

Struhařov „B“ – Nesperská Lhota 16:6 (9:1)
Branky: 3., 30., 35., 73. a 77. Strnad, 2., 17., 26. a 68. Čáp, 37., 66. a 69. Božovský, 50. a 60. Rabiňák, 13. a 24. Holánek -  70. a 72. Voráček, 28. Houdek, 47. Šindelář, 56. Chvátal, 63. Langer. Rozhodčí: Procházka – Brabec, Slavata. ŽK: 0:0. Diváci: 68.

Fotbal, ilustrační fotografie
Struhařovský Strnad pěti góly sestřelil Nesperskou Lhotu

Načítám tabulku ...