Vstup do sezony neměli fotbalisté Heřmaniček ideální, když úvodní dva zápasy prohráli. Navíc týmu vůbec nevyšly ani zápasy těsně před přerušením soutěží.
V sedmém kole podlehl Míru Jablonná 3:6, v následujícím duelu pak rezervě Bystřice 2:6. „Poslední dva zápasy jsme nezvládli,“ vrátil se Mařík k podzimní části, z níž zbývá odehrát ještě jedno kolo.

Aktuálně je tým na pátém místě, což je výrazně za Maříkovým očekáváním. „Jsme nespokojení, měli jsme vyšší ambice, čekal jsem lepší umístění,“ poznamenal kouč. „Neříkám, že cílíme na postup, ale okupovat druhou pozici v tabulce jsme určitě chtěli,“ pokračoval.
I proto během přestávky hráči nezaháleli. „Domluvili jsme se, že budou trénovat individuálně. Kapitán připravoval pro ostatní různá cvičení. Až se sejdeme, budou muset splnit stanovené limity,“ poodkryl Mařík.

Ilustrační foto. FAČR.
Novák: Hodili nás do jednoho pytle, musel jsem se ozvat. Ve volbách nemá soupeře

Přes široký kádr by vedení pro pokračování soutěže rádo zlanařilo posily. „Chtěl bych získat dva tři kvalitní hráče na určité posty. Potřebujeme obránce a chybí nám střední záložník,“ odhalil Mařík s tím, že už má některé fotbalisty vytipované.  „Vyhlédnutého někoho mám, ale ještě není nic jistého. V této době je obtížné získat hráče. Finančně až tak ne, ale problém je v tom, že fotbalisté z vyšších soutěží do nižších prostě nechtějí,“ pokrčil rameny.

Bez ohledu na případné rozšíření soupisky panuje podle hlavního trenéra v mužstvu solidní konkurence. To znamená jediné: všichni fotbalisté budou muset o místo na trávníku tvrdě bojovat. „Vrátil bych se ještě k těm nezvládnutým zápasům. Pokud si z nich hráči nevezmou ponaučení, tak hrát prostě nebudou. Kádr máme široký, pokud se nebudou snažit, v základu nebudou,“ řekl důrazně Mařík, který se už nemůže dočkat návratu na trávník..

Dlouhou fotbalovou pauzu využili v Heřmaničkách alespoň ke zvelebení svého sportovního areálu. „Upravili jsme hřiště, nakoupili jsme stroje na přípravu hřiště a také jsme zlepšili zázemí pro diváky,“ doplnil na závěr Roman Mařík.