Velmi bohatou fotbalovou kariéru už prožil Josef Jenšík. Fotbalista aktuálně hrající za Sokol Miřetice začínal s fotbalem ve čtyřech letech. Na toto období si velmi dobře pamatuje. „K fotbalu jsem se dostal v Plané nad Lužnicí. Fotbalové hřiště jsem tehdy měl hned vedle bydliště, takže jsem to měl blízko. Až do zhruba deseti let jsem každý den byl na hřišti s klukama,“ sdělil velmi bezprostředně své vzpomínky na fotbalové začátky. V Plané nad Lužnicí hrál až do svých deseti let.

„Následně si mě vyhlídl fotbalový klub Táborsko, ve kterém jsem odehrál mladší a starší žáky a mladší dorost,“ doplnil a pokračoval. „Tehdy jsme trénovali dvoufázově až třífázově každý den, takže jsem se toho hodně naučil,“ poznamenal.

Další část mládežnické kariéry spojil Josef Jenšík s Bohemians Praha. „Ve starším dorostu jsme měli super partu, byli tam kluci z celé republiky. Odstěhoval jsem se do Prahy, kde mi klub sehnal ubytování. Následně jsem si našel práci, ve které jsem až dodnes. Našel jsem si tam partnerku, která se později stala mou manželkou a máme spolu dvě děti, syna Adama a dceru Adélu,“ vypráví s nadšením.

Bitva Baníku se Spartou neměla vítěze.
Slavia v hitu sťala lídra, v penaltové bitvě Baníku se Spartou úřadovalo video

V devatenácti letech skončil s poloprofesionálním fotbalem v Bohemians a na dvě sezony přešel do Přední Kopaniny. „Protože jsem bydlel v Uhříněvsi a do Přední Kopaniny jsem dojížděl přes celou Prahu, tak jsem tam skončil a přešel právě do Uhříněvsi. S tímto klubem spojil Jenšík další čtyři roky své kariéry. Pak oddíl sestoupil, jenže Jenšík nechtěl hrát nižší soutěž, a proto přestoupil do SK Viktoria Štěrboholy. „Zde jsem odehrál sedm sezon a bylo to nejlepší období mé dospělé kariéry, navíc se ve Viktorii o nás velmi dobře starali.

V roce 2016 se Josef Jenšík se svou manželkou rozhodli, že opustí Prahu a odstěhovali se do Miřetic. „Postupně jsem se tam poznával s fotbalisty a po zhruba dvou třech měsících jsem se zapojil aktivně do fotbalové sezony. Byl jsem velmi překvapený, jaký tam je kolektiv,“ vzpomíná na příchod do Miřetic.

Právě v této obci v okrese Benešov má fotbal jistá specifika. „Fotbal si zde dělají fotbalisté sami od A až do Z. Musíme si na provoz a chod fotbalového Sokola Miřetice vydělat sami. Pořádáme různé zábavy, kulturní akce, abychom si vydělali na provoz,“ sdělil zajímavou informaci Jenšík.

Wilfried Zaha z Crystal Palace a Vladimír Coufal z West Hamu.
Vzal si mobil a nestačil zírat. Střelec Crystal Palace čelil rasistickým urážkám

Šestatřicetiletý zkušený fotbalista nezapomněl ocenit vztahy v klubu. „Máme skvělou partu a výborného trenéra. Jsem tu moc spokojený,“ řekl a dodal, že si musel zvykat na jiné podmínky. „Například v Praze jsem byl zvyklý na plný servis, o nic jsem se nemusel starat. Chodil jsem jen na tréninky a hrál zápasy. Po zápase jsme dostali večeři. Tady v Miřeticích si vše děláme sami, brigády na hřišti, sekání trávy, starání se o fotbalový areál nebo praní dresů," dodal na závěr Jenšík.