Nespeky se dostaly do vedení už v 5. minutě, kdy se trefil Dobřanský. Následně si Český Brod vytvářel šance po rychlých akcích. „V patnácté minutě jsem ztratili míč a soupeř nás přečíslil. Bylo tam ještě zajištění, ale Lukáš Maršoun fauloval v pokutovém území,“ okomenoval trenér Jaroslav Tesař penaltový zákrok. Domácí fotbalisté pokutový kop neproměnili, výborně ho zlikvidoval brankář Drážek.

„Myslel jsem si, že nás tento moment nakopne, ale nestalo se tak. Do konce prvního poločasu to z naší strany nebylo pěkné a soupeř byl lepší,“ poznamenal Tesař, který musel ještě před přestávkou vinou zranění střídat. „Na konci poločasu se nám zranil Hronek, takže jsme museli řešit stopera,“ sdělil trenér Nespek.

Aby komplikací nebylo málo, tak do druhého poločasu nemohl nastoupit ani Kučaba. „Kvůli nevolnosti nemohl pokračovat v zápase, místo něho šel do hry Hamajda. Dali jsme ho na hrot útoku a hru jsme zjednodušili,“ okomentoval poločasové dění Tesař.

Jeho svěřenci dokázali v 55. minutě přidal druhou branku, trefil se Petlička. „Zjednodušení hry nám hodně pomohlo, navíc jsme hráli dobře z obrany,“ pochvaloval si Tesař. V závěru zápasu se prosadili ještě Klauz, Dobřanský a Petlička. „Sice jsme získali tři body, ale jsou vykoupené zraněním Hronka a s tržnou ránou v nemocnici skončil Fimbar,“ zhodnotil trenér Tesař, který vysekl poklonu brankáři Drážkovi. „Chytil pokutový kop a zastavil i další šance soupeře. Podal bezchybný výkon a velmi výrazně nám pomohl v tomto utkání. Byl důležitou součástí našeho týmu,“ dodal na závěr Tesař.