Domácí hrají o záchranu a zvolili dobrou taktiku. Zaparkovali obranný autobus, ale z něj při každé dobré možnosti někdy rychle vystoupil a uháněl na brankáře Tlamichu. V úvodu zejména Trégr, ale zazdil dvě sóla stejně jako na Benešovsku dobře známý střelec Svoboda.

Přesto dalo první gól Poříčí, byť s klikou. Trpišovský si narazil s Pávem, vyběhnuvší gólman Kleimond míč vyrazil pouze do něj a pak už bylo pro snipera Poříčí snadné dorazit míč do prázdné brány. Hosté mohli i zvýšit, Rejhon však v největší z malého vápna překopl. Místo toho se dočkali po zásluze i domácí, rychlý brejk zakončil ekvilibristicky Kaválek.

Také v úvodu druhé části byli lepší domácí a obrana Poříčí bez nemocného Vacka měla potíže. J. Pohorský zachraňoval po voleji Beneše na brankové čáře, pak Tlamichovi pomohlo břevno a tyčka. Dvacet minut před koncem získali hosté půdu pod nohama. První šanci po akci Jíši ještě L. Balata nedal, ale o chvilku později mu připravil možnost čerstvý P. Pohorský a to už se Balata nemýlil.

V nervózním závěru si Tlamicha zase perfektně postavil tyče, když mu pomohla při ráně Svobody, a tak se body stěhovaly k Sázavě. „Zejména vzadu nám to skoro celý zápas při absenci Vacka skřípalo, domácí měli na můj vkus moc šancí. Naše výhra byla opravdu šťastná a domácí určitě nehráli tak, že by měli být v tabulce poslední,“ ocenil i soupeře Pavel Šimáček.

Nové Strašecí – Poříčí n/S 1:2 (1:1). Branky: 44. Kaválek - 22. Trpišovský, 74. Balata L. Rozhodčí: Drábek.

Poříčí: Tlamicha – J. Pohorský, Peroutka, Verner, Hašek – V. Balata – Jíša, Rejhon, Páv (68. P. Pohorský), L. Balata – Trpišovský.