V Jílovišti se poučili z předchozího z úvodního domácího zápasu s Velkou Dobrou a tentokrát hned od prvního hvizdu začali aktivně. Počáteční tlak vyvrcholil ve 25. minutě, kdy byl nejprve těsně před vápnem faulovaný Navrátil a Vrzal z následného přímého kopu poslal Votice do vedení.

ilustrační foto
Je to tady! Vlašim se představí poprvé doma, nastoupí proti ústecké Armě

Jenže poté přišla ze strany hostů slabší desetiminutová pasáž, které hráči Jíloviště dokázali využít a zásluhou kapitána Šorny srovnali krok. Pak se ovšem znovu začalo hrát podle votických not. „Do konce poločasu jsem měli ještě několik šancí,“ líčili hosté průběh.

Jenže je zahazovali. A to i ty největší po přestávce. Dvacet minut před koncem se po faulu na Hovorku pískala penalta. Její exekutor Tábořík ale svou střelu nenamířil vůbec mezi tři tyče. Brožíkovi zase o chvíli později překazila radost konstrukce branky.

Domácí tým hrozil pouze ze standardních situací, které ale hosté v klidu likvidovali. S postupujícím časem se tak zdálo, že zápas směřuje k remíze. Ta se však nakonec neurodila, protože minutu před koncem se Votice přeci jen dočkaly. Kramný rozehrál rohový kop a hlavičkující Sládek nedal domácímu gólmanovi Bobokovi šanci.

Jíloviště ve zbytku hrací doby logicky vrhlo všechny síly do útoku. Do pokutového území hostů směřoval jeden dlouhý míč za druhý, ale Votice si všechny nákopy pohlídaly.

Společně se Spartakem Příbram a Podlesím se tak po dvou kolech I. A třídy mohou pyšnit maximálním počtem bodů.