Úvod utkání se odehrával především ve středu pole. Hosté přijeli kombinačně vybaveni, nebáli se rozehrávat se zadní řadou a celkově si uměli poradit s obtížnými situacemi. Opticky měl sice soupeř navrch, ale vyloženou šanci si nevypracoval. To na druhé straně se blýskalo více, když domácí po zisku míče zvládali dobře rychlý přechod do útoku a měli na akce více místa.

Nejprve se po individuální akci ze strany dostal do vápna Všetečka a utaženou ranou provětral spojnici teplýšovické branky. Poté vykombinoval druhou stranu Raček s Davídkem, který poslal nadýchaný balón do vápna, ze kterého ovšem Prchlík trefil také pouze břevno. Pak už ale udeřilo. Ve středu pole se odrazil míč před Tomáše Pištěka, ten měl dostatek času potáhnout míč před vápno a utaženou, umístěnou a i skákavou střelou rozvlnil síť za teplýšovickým gólmanem.

Hosté poté přidali, posílali dlouhé balóny do vápna na své hrotové útočníky a vypracovali si dvě šance. V jedné netrefili branku a z druhé byla tyčka. Pak už ale udeřili z rohového kopu, které všechny zahrávali do branky na přední tyč. Po vyrovnání zase přidali domácí a mohli vstřelit další branky. Centr Kaňky poslal Davídek jen těsně nad branku. Nadýchaný centr Račka opět Davídek poslal těsně mimo tyče. Pak už ale došlo na gól. Všetečka se uvolňoval těsně před vápnem po rychlé akce ze středu pole vedené Kabíčkem, byl sražen a kopal se volný přímý kop prakticky z vápna. Exekutor Prchlík sice svoji ránu poslal do zdi, ale našel si odražený míč a nádherným volejem vrátil míč do šibenice teplýšovické branky a domácí mohli slavit.

Ilustrační foto
Vyloučení domácí nahecovalo

A těsně před pauzou mohli být ještě veselejší, když trestný kop ze střední vzdálenosti Tomáš Pištěk nekopal přímo na bránu, ale našel ve vápně přízemní přihrávkou Všetečku, který si míč perfektně zpracoval, dostal se přes obránce, který ho srazil na zem a kopala se penalta. Tu si vzal na starost kapitán Prchlík a bezpečně proměnil.

Druhý poločas už tolik fotbalové krásy ani akcí nepobral, ale vzhledem k výsledku se nebylo co divit. Domácí se soustředili na obranný blok, nedostat kontaktní branku a případně podnikat rychlé protiútoky.

Hosté zjednodušili hru, nakopávali míče rychle dopředu a snažili se s výsledkem něco udělat. Domácí obrana v čele s gólmanem Gajdaszem ovšem pracovala výborně, nenechala útočníkům ani centimetr prostoru a každou hrozbu spolehlivě odvracela.

Hosté se za druhý poločas dostali ke dvěma slibným příležitostem, když rozehrávaný rohový kop dostali zpětnou přihrávkou na svého záložníka, který ovšem v dobré pozici minul.

Pak přišel skvělý zákrok Gajdasze, který bravurně zasáhl proti hlavičce hostujícího forwarda, kterou už jsme všichni viděli v brance. Hosté se sice tlačili před branku, ale postupem času jim ubývaly síly i morálka, a tak kvalitní akce téměř vymizely.

Bylo k vidění několik ostřejších zákroků, ale v soubojích o čelo tabulky to už asi jinak nebude. Závěrečné minuty už si Sedlečtí v klidu pohlídali, když byl vidět především Raček s Davídkem, kteří drželi balon u rohového praporku posledních pět minut.

Sedlec-Prčice – Tepýšovice 3:1

Branky: 28. a 45. Prchlík, 12. Pištěk – 23. Vyhlídal. Rozhodčí: Šefara. ŽK: 1:1. Diváci: 180.

Sedlec: Gajdasz – Tvrdý, Sedláček, J. Kabíček, Kaňka – Raček (89. Trnobranský, T. Pištěk, V. Kabíček, Všetečka – Prchlík (82. Kubát), – Davídek.

Teplýšovice: Franěk – Stěhule, Kubálek, Král, Kamenský, Dřízal (46. Klabík), Podhorský, Průcha, Filip (82. Vilímek), Pejša, Vyhlídal.

Michal Davídek

Ilustrační foto
Miřetice uhájily domácí prostředí