Trenér Poříčí Pavel Šimáček se na Spartaku odhodlal k velké proměně, když naordinoval týmu rozestavení jen se třemi obránci, na které nejsou zvyklí. Hráči si poradili, i když chyby dělali. Jednu potrestal domácí Wágner v 18. minutě, když se znenadání hned tři Spartakovci objevili za obranou a poradili si dobře.

Naštěstí hosté rychle duel otočili. Vyrovnání bylo zajímavé. Centr Páva odvrátili hosté hlavou k Rejhonovi a ten koníčkem trefil míč do země, aby vysokým obloukem spadl za záda bezmocného brankáře Solnaře. „To nebyl ani koníček, ale kůň,“ smál se trenér Šimáček a ještě lépe mu bylo za pár minut, když Rejhon prostrčil míč Trpišovskému, který nedal Solnařovi šanci – 1:2. „takhle brzký obrat byl pro zápas zásadní,“ přiznal trenér Poříčí.

Požár lesa u Drahňovic.
OBRAZEM: U Drahňovic hořel les, hasil také policejní vrtulník

Jeho týmu se pak hrálo lépe. Domácí sice mohli vyrovnat, před půlí vychytal Vaška v tutovce výborně Soukup, zároveň ale měli šance i hosté, třeba Trpišovský v dalším úniku zaváhal.

Po přestávce se Poříčí vrátilo ke čtyřčlenné obranné linii a náskok už udrželo, byť Spartak měl opět jednu velkou šanci. V 62. minutě přišlo definitivní rozuzlení sobotního dopoledního příběhu, když se stoper Vacek vydal do vápna, přihrál pod sebe hrdinovi zápasu Rejhonovi a ten zavěsil na 1:3.

Domácí následně otevřeli hru a Poříčí jeden z brejků zásluhou Páva proměnilo. Ondřej tak podruhé za sebou uzavřel střelecký účet duelu.

„Jsem spokojen a klukům musím poděkovat, že přes malé chyby se poprali s novým systémem dobře. Přece jen jsou to kvalitní fotbalisté a inteligentní lidé - na to jsem vsadil,“ dodal Pavel Šimáček, jemuž kvůli viróze scházel Zdeněk Šenkeřík.

Karlštejn
Desítky skvostů středních Čech. Znáte je všechny?

Sp. Příbram – Poříčí n/S 1:4 (1:2). Branky: 18. Wágner - 21. a 63. Rejhon, 23. Trpišovský, 70. Páv. Rozhodčí: Němeček. Diváků: 100.

Poříčí: Soukup – Peroutka, Vacek, J. Pohorský – Páv (77. Kaňka), Rejhon, Verner, P. Pohorský, Hašek – Trpišovský (88. Tlamicha), Žák.

Podzimně vánoční jarmark v Miřeticích 2018.
Podzimně vánoční jarmark v Miřeticích potěšil zákazníky i organizátorky