Hrající trenér Pšovky Jan Studený po závěrečném hvizdu tušil, že s týmem nebyl úplně daleko od cenného zisku. Dotáhnout ve druhém poločase byť jen jedinou akci do potřebného finále se ale domácím nepodařilo. Výsledek tak určil první poločas, ve kterém měli hosté navrch.

„Poříčí má svou kvalitu, bylo lepší. Pro nás byl trochu výhodou terén, na kterém se síly více vyrovnávaly,“ řekl po závěrečném hvizdu Jan Studený. „Bohužel jsme si nevypracovali žádnou šanci – vždycky to skončilo ofsajdem, nebo centrem, který k bráně sotva dolétl. Myslím, že jsme ale byli Poříčí zdatným soupeřem,“ konstatoval Studený.

Vlašim vrátila Spartě porážku z podzimu i s úroky.
Vlašim doma přejela béčko Sparty. Porážku vrátila i s úroky

S týmem jej může o to víc mrzet neubráněná standardní situace minutu před odchodem na přestávku. „Po rohu náš gólman vyrazil hlavičku a dobíhající dal jediný gól,“ popsal s tím, že hosté měli i další možnosti ke skórování – na rozdíl domácích. „Na šance byli lepší,“ uznal.

Hosté z Benešovska hájili v posledních dvaceti minutách hubený náskok bez své asi největší hvězdy Lukáše Vaculíka. „Byla to na těžkém terénu taková kopaná, ne moc hezký fotbal. V prvním poločase jsme měli pět šest šancí, kdy jsme mohli dát gól a rozhodnout. Ve druhém poločase byli domácí lepší, bojovnější. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ viděl zápas devětatřicetiletý hráč s více než 220 starty v první lize.

Zatímco v závěru prvního poločasu padl alespoň jeden gól, druhý vygradoval dvěma vyloučeními. Domácí David Svoboda po dvou minutách na hřišti skočil jako do bazénu pod nohy jediného úspěšného střelce utkání. Před jasnou červenou přišel s pomstu hostující náhradník Baštýř, který byl na place o osm minut déle. Po sražení soupeře měl sprchu pro sebe i on.

Benešov se rozešel s rezervou Boleslavi smírně 2:2
Ostrý zápas dopadl smírně. Benešov zahazoval šance, rozhodčí mu vzali výhru

Podle Lukáše Vaculíka k nervozitě přispěl těsný výsledek. „Domácí cítili, že mohou dát gól, tlačili. Pár fanoušků vždy i zakřičelo, tak to bylo trochu vyhecovanější. Jsme rádi, že jsme to zvládli,“ okomentovala legenda jihlavské Vysočiny pasáž, kterou sledovala už jen z publika.

Sestavy obou týmů se oproti podzimu změnily jen nepatrně. V té domácí nastoupil poprvé po letním přestupu z mělnického FC Radek Miřatský mladší. Hostům pomáhal už nejen jako asistent na lavičce, ale přímo na hřišti Filip Rydval – hráč Táborska na podzim kopal divizi za Lom.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...