Domácí vlétli do utkání ofenzivně a hostující obraně zatápěl především rychlonohý Kliap. Bohužel pro domácí žádný ze svých nájezdů neproměnil.

Postupem času se hosté dostávali více do hry a kombinační hrou překonávali domácí obranu. Ale zřejmě namlsáni předchozími gólovými hody své útočné akce překombinovali namísto jednoduchých řešení. Petřík zase trestuhodně přestřelil alá Sterling v Lize mistrů.

Fotbalisté Sedlece-Prčice
První body do tabulky jsou doma! Sedlec-Prčice vyloupil Zdice

Ve 34. minutě se hosté již gólově prosadili. Hrubé chyby domácí obrany využil kapitán hostí Kučera a v přímé konfrontaci nedal brankáři Fialkovi šanci. Zbytek poločasu kontrolovali hosté a do přestávky si tak nesli jednobrankové vedení.

Do druhého poločasu šli domácí s úmyslem rychle vyrovnat, což se jim také podařilo. Již po dvou minutách hosté zahráli rukou ve vápně a nařízený pokutový kop s jistotou proměnil Přitasil. Zlomový okamžik utkání přišel po hodině hry. Po ostrém zákroku hostů ponechal hlavní arbitr výhodu, čehož skvěle využil Kliap a potrestal nepozornost hostů – 2:1.

To dodalo miřetickým jistotu na kopačkách a začali si vytvářet další příležitosti. V jednoduchých situacích ale selhali Kamarýt i Kliap. Z utkání se tak začal pomalu stávat festival neproměněných šancí.

Až v 83. minutě napřáhl Moudrý levačku a zvýšil vedení. Pojišťovací gól již psychicky neunesl podrážděný Maršík. Ačkoliv rozhodčí odpískal ofsajd v jeho prospěch, myslel si, že mu byl pískán faul, a tak rozhodčího nevybíravě častoval a demonstrativně zakopl míč. Za své nepochopitelné počínání obdržel druhou žlutou kartu a putoval předčasně do sprch.

Rezignovaného soupeře ještě domácí potrestali Müllerem, který krásným obstřelem překonal brankáře Burceva. Pětigólovou nadílku završil kapitán Kamarýt. Aktivním presinkem narušoval rozehrávku hostů, a i přes vzdálenost a ostrý úhel usměrnil odkop Burceva mezi tři tyče.

Domácí se díky skvělému druhému poločasu dočkali první výhry po téměř patnácti měsících. „V prvním poločase jsme nebyli schopní dotáhnout žádnou situaci do konce a soupeř nás ztrestal úspěšným protiútokem. Naštěstí druhou velkou šanci hosté zahodili. Ve druhém poločase jsme výrazně zlepšili hru. Ukázalo se, jak byla pro průběh utkání důležitá naše silná lavička. Po přestávce jsme vstřelili pět branek (prosadilo se pět různých střelců pozn. red.), takže pochvala hráčům za výkon ve druhé půli a spokojenost,“ konstatoval kouč Petr Naňák.

David Turek