Úvod zápasu začali lépe domácí, když měli několik povedených přechodů do útoku. První střelu na branku však zaznamenali hosté. Vojtěch Přitasil napřáhl ze střední vzdálenosti, jak to umí, brankář si však s pobídkou poradil. Následně domácí zahrozili ze dvou standartních situacích, kdy nebezpečně centrovali na zadní tyč; bez gólového efektu. Poprvé se tak z gólu radovali hosté.

Kamarýt se ve spolupráci s Jenšíkem krásně uvolnil do vápna, tváří v tvář gólmanovi ještě připravil lépe postavenému Turkovi před prázdnou bránu - 0:1. Chvilku na to selhal domácí brankář, předložil míč dotírajícímu Jenšíkovi, který si už věděl rady. Nejprve obešel brankáře, uklízel míč do brány a běžel se náležitě radovat. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy se stejným úmyslem, zápas vyhrát. Plán začali tentokrát plnit lépe domácí, když se jim podařilo již ve 48. minutě snížit Popelkou. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat a hosté předvedli akci „já na bráchu, brácha na mě“.

Josef Přitasil nádherně našel svého bratra Vojtěcha, který mazácky zakončoval podél gólmana. Domácí se nechtěli s výsledkem smířit a hnali své síly do útoku. V 65. minutě se jim povedlo opět snížit z akce přetažený centr – sklepnutí pod sebe – gól.

V 70. minutě začaly nastávat komplikace pro hosty. Nejprve byl vinou křečí ze hry vyřazen Turek (pro něj poměrně typicky), nahrazoval ho „hrající“ trenér Naňák. V 80. minutě ho následoval Zajíc, který odstoupil pro zranění kolene. Mezi tím ale poslal Vojtěch Přitasil jedovatý projektil a vrátil Miřeticím dvougólové vedení.

Domácí byli také blízko ke gólu, ale fantastický Nerad byl zásadně proti. Nejprve soupeřovu střelu vyrazil do tyče, aby ji pak poletující po brankové čáře znovu umravnil. Snížit se podařilo domácím jen penaltou z 89. minuty, připsali si tak první porážku na domácím hřišti.

„Za tento výkon musím kluky pochválit. V prvním poločase jsme domácí prakticky k ničemu nepustili a sami dvě šance proměnili. Ve druhém poločase jsme vždy po snížení přidali další krásné branky, a hlavně jsme přežili neuvěřitelné snad devítiminutové nastavení. V týdnu se nám zranil Klenot a dnes Zajíc, nastoupit jsem musel já sám, a nakonec i se zraněním Karel Čáp. S jakými hráči budeme hrát za týden, je ve hvězdách,“ měl vrásky na čele trenér Miřetic Petr Naňák.

Jevany – Miřetice 3:4

Branky: 48. Popelka, 65. a 89. (p) Hybner – 33. Turek, 35. Jenšík, 53. a 72. Přitasil V.

Miřetice: Nerad – Přitasil J., Čáp P., Kabát, Zajíc (83. Čáp K.) – Turek (70. Naňák), Přitasil V., Moudrý, Kamarýt, Jantač – Jenšík. Trenér: Petr Naňák.

David Turek

Ilustrační foto
Říčany jsme měli porazit, litoval Linhart