Jedno takové odehráli fotbalisté Miřetic proti soupeři z Kunic. Před utkáním ztrácely Miřetice na svého soka dva body a díky výhře 3:1 poskočily ve vyrovnané tabulce o dvě pozice.

Domácí vlétli do důležitého utkání s ukázkovým nasazením a tlačili se před branku soupeře. Již v 5. minutě si po závaru ve vápně chystal míč na střelu Lalouček, ale než se dostal k zakončení byl faulován. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil předseda oddílu Josef Přitasil. Domácí neubírali na aktivitě a stále více se dostávali do šancí. Jenšíkovo zakončení na zadní tyči hasil na poslední chvíli obránce, Lalouček ze slibné pozice hlavičkoval pouze do gólmana, další Jenšíkovu tvrdou ránu zastavilo břevno. Na opačné straně zahrozil Skála, jehož skrytá střela jen těsně minula Neradovu bránu. Těsně před odchodem do kabin kuničtí vyslali kolmici na kapitána Zderadičku. Před ním na poslední chvíli zasáhl Přitasil skluzem, ale vzniklý „centr“ bohužel pro domácí hlavičkoval do vlastní sítě osamocený Jantač. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

ČFL: Benešov - Vltavín
Body odplavaly do Vltavínu

Domácí kvůli lacinému vyrovnání nevěšeli hlavy, ale chtěli si vzít vedení zpět na svou stranu. Hrozili především rychlými přechody do útoku a standardním situacemi. Nejprve střela Turka jen těsně míjela branku, zrovna tak Přitasilův trestný kop. Po hodině hry se ale urostlý Kamarýt parádně položil do Moudrého rohu a přesnou hlavičkou skóroval na 2:1. Po gólu soustředili kuničtí své síly více do útoku, ale velké množství centrů dokázala domácí obrana odvrátit. Navíc díky otevřené hře hostů vznikaly prostory pro rychlé kontry. Nejdříve Lalouček zakončoval trestuhodně, ale v 93. minutě potvrdil vítězství domácích Kamil Moudrý po precizní akci na ose Jenšík-Lalouček-Moudrý.

„V prvním poločase jsme byli lepším týmem, jenže místo vyššího vedení jsme šli do kabin po kuriózním vlastním gólu pouze za nerozhodného stavu. Ve druhé půli se hra vyrovnala, ale naštěstí jsme to byli my, kdo vstřelil rozhodující branku. V závěru utkání, kdy už soupeř vrhl vše do útoku, tak jsme přidali třetí branku. Musím pochválit kluky za bojovnost, vítězství jsme si zasloužili,“ má jasno trenér domácích Petr Naňák.

Miřetice – Kunice 3:1 (1:1)

Branky: 5. J. Přitasil, 65. Kamarýt, 93. Moudrý – 44. vlastní. Rozhodčí: Budař. ŽK 2:1. Diváci: 80. Miřetice: Nerad – Jantač, K. Čáp, Kabát, J. Přitasil – Turek (83. L. Kamarýt), Moudrý, J. Kamarýt, V. Přitasil – Jenšík, Lalouček.

DAVID TUREK