Inkriminovaný moment se stal v úplném závěru úvodního dějství. Dolní Bousov v tu chvíli prohrával 3:4, když ztratil rychle získané třígólové vedení. Domácí chtěli vhazovat aut, nicméně z úplně jiného místa, než původně měli. Posunuli se přibližně o sedm až osm metrů. Na protest hostů vrátil hlavní rozhodčí aut na původní místo. V tu chvíli ale začal protestovat kouč soupeře Luděk Holub a to tak vehementně, že během chvíle viděl červenou kartu musel být vykázán do šaten.

Fotbalisté Teplýšovic, ilustrační fotografie.
Čtyři góly i penalta. Regionální derby v krajské soutěži skončilo smírně

Hned vzápětí přišel hráč domácího týmu Tomáš Šolc za hlavním rozhodčím a přiznal svou teč, že míč šel do zámezí po jeho teči. Vhazovat tak měli opravdu hosté z Poříčí nad Sázavou. Tento počin domácího zadáka opravdu zasluhuje velký respekt,“ popsal vedoucí týmu hostů František Ptáčník.

Stejnou míru uznání zasloužil podle něj i domácí kouč Luděk Holub, který dokázal během chvilky ukočírovat emoce, vychladnout a ještě během přestávky mezi poločasy se přišel omluvit hlavnímu sudímu za své chování. „Je opravdu nutné uznat respekt k soupeři za projevení gesta fair play na konci poločasu, který pro tým Dolnobousovského SK nekončil dobře,“ uznal Ptáčník.

Nespeky doma dál válí.
Krásná rána. Nikrmajer sestřelil Povltavskou už ve druhé minutě

Hosté nakonec dotáhli obrat do vítězného konce a z Dolního Bousova odjeli z výhrou 7:4. Hattrickem se blýskli Azilion a Galuška. Lídr I. A třídy si tak díky tomu udržel vedení a na čele má stále dvoubodový náskok.