Na úvod přišla překvapivá a nečekaná domácí porážka. Jihlava si minulý víkend odvezla domů tři body za výhru 2:0. „Bylo to z naší strany málo. Do dalšího utkání máme na čem pracovat,“ řekl po utkání pro klubový web obránce Vlašimi Denis Halínský. „Musíme se z toho oklepat a rozebrat si vše na videu,“ dodal.

Nyní přichází šance na reparát, nicméně na hřišti jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Karviná na jaře spadla po šesti letech z nejvyšší soutěže a bude se chtít do ní co nejrychleji vrátit. „Určitě nás nečeká lehké utkání, ale pevně věřím, že náš výkon bude lepší a porveme se o body,“ uvedl k pátečnímu utkání na hřišti Karviné Denis Halínský. Jeho slova potvrzuje i jasná výhra slezského celku v prvním kole v derby 3:0 nad Třincem, který se loni zachraňoval ve druhé nejvyšší soutěži téměř až do konce sezony.

Šatna fotbalistů Vlašimi.
Video: Šatna Vlašimi k nahlédnutí. Rozproudí ji Gott, David či Holki. Rap nabíjí

Nicméně sílu Vlašimi si uvědomují před vzájemným duelem i v Karviné. „Porazit ji bude extrémně důležité! Od začátku týdne hráčům vštěpujeme do hlav, že potřebujeme z našeho stadionu udělat nedobytnou tvrz. A pokud se nám to bude dařit, fanoušci si cestu na stadion vždy najdou. Jejich podpora je důležitá, což se ukázalo minulý týden,“ uvedl pro klubový web trenér Tomáš Hejdušek.

Fotbalový klub z Karviné prošel během letní přestávku výraznou obměnou, která se odehrála právě kvůli sestupu z nejvyšší soutěže. „Spoustě hráčů končily smlouvy, někteří měli kontrakt výhradně na nejvyšší soutěž a někteří hráči nechtěli v našem dresu hrát druhou ligu,“ vysvětloval v rozhovoru pro klubový web sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Vlašim doma porazila Třinec vysoko 4:1.
VIDEO: Vlašimský stadion se dočká několika renovací. Pocítí je diváci i hráči

Poslední vzájemné měření sil před dvěma lety ale dopadlo lépe pro Vlašim. Ve třetím kole MOL Cupu tehdy zvítězil v Karviné 3:1 a podobný výsledek by brala určitě i letos. Z tehdejšího kádru ale zůstali pouze dva pamětníci – kapitán Petr Breda a Nedžad Zinhasovič. Pro Vlašim hovoří i fakt, že Karviná už téměř dva roky nedokázal vyhrát dva zápasy za sebou. Jak dopadne nadcházející duel, se všichni dozví úderem 17. hodiny, kdy je před kamerami České televize (ČT sport) naplánován úvodní výkop.