Začátek ale patřil hostům, po dvanácti minutách je dostal do vedení Pavel Pilík. „Dali jsme krásný gól, začali jsme lépe. Ale pak jako by na hráče dolehla tíha důležitosti zápasu. Domácí nás pak přehrávali,“ všiml si kouč Vlašimi Daniel Šmejkal.

„Bylo vidět, že jsou kluci nervózní. S prvním poločasem jsem nebyl spokojený. Soupeř šel do vedení, naše hra byla kostrbatá a plná nepřesností,“ přiznal jeho protějšek David Oulehla.

Po změně stran ale domácí během dvanácti minut utkání otočili. David Oulehla měl při střídání šťastnou ruku, jelikož se trefili právě hráči z lavičky. V 55. minutě vyrovnal z přímého kopu Micovčák, v 67. minutě se po centru prosadil Lukáš Novák.

Severočeši pak nedotáhli situace, které zaváněli třetím gólem. Na konci pak měli štěstí, když Fotr trefil tyč. „Měli jsme potřebné štěstíčko. Jen škoda, že jsme nedali třetí branku, v závěru mohli hosté vyrovnat. Ale kluci druhý poločas odmakali, povedlo se střídání, hra se zpřesnila a zrychlila. Pro nás jsou to opravdu důležité body. Teď je reprezentační pauza, musíme dobře potrénovat a připravit se na další zápasy,“ dodal Oulehla.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha
Sparta sundala Bruslaře z čela

„Samozřejmě jsme hodně zklamaní. Ve druhém poločase to byl poměrně vyrovnaný fotbal, Varnsdorf nás přehrával ve středu hřiště, kde sbíral hodně míčů. A nakonec utkání otočil. V závěru vyrovnání bylo na vlásku, ale bohužel. Nemáme ani bod,“ uzavřel vše zklamaný Daniel Šmejkal.

Druhá nejvyšší česká soutěž má příští víkend reprezentační přestávku. Další neděli pak Vlašim hostí na svém stadionu Hradec Králové. Výkop zápasu je stanoven na 15.30 hodin.

Varnsdorf – Vlašim 2:1 (0:1)

Branky: 55. Micovčák, 67. L. Novák – 12. P. Pilík. Rozhodčí: Adámková. ŽK: Breda – Janda, Průcha, Fotr. Diváci: 385.

Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner (46. Micovčák) – Bláha, Houser – Barac (54. L. Novák), Kocourek, D. Breda (83. M. Kubista) – Ondráček.

Vlašim: Bačkovský – P. Breda, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec – Janda (C), P. Pilík, Sváta (75. Fotr), Jandera (56. A. Jakubov), Průcha – Januška (71. Dias).