„Příprava je stejná jako na každý ligový zápas. Důležité je, že jsme naposledy doma s Třincem poprvé na jaře vyhráli, protože to jsme přesně potřebovali, abychom se uklidnili. Nálada je tedy dobrá,“ hlásí před utkání obránce Jakub Štochl.

Právě pro Štochla bude duel s průběžně třetím týmem FORTUNA:LIGY velmi pikantní, protože na severu Čech v minulosti působil. „Sice tam už moc kluků neznám, ale určitě se těším,“ říká odchovanec Příbrami, který pod Blaníkem kroutí už sedmou sezonu.

Bezesporu tedy bude mít dvojnásobnou touhu uspět, zároveň se rozhodl za pomocí speciální odměny motivovat i celou kabinu. „To je povinnost. Asi mohu prozradit, že když postoupíme, tak půjde do kabiny nějaké speciální občerstvení,“ odtajňuje.

Libor Hejný.
Valná hromada? Vše bylo správně, řekl Hejný. Kubín? Snad ho náš program nezklame

Dalším lákadlem pro Středočechy je, že pokud zvládnou vyřadit druhý prvoligový celek v řadě, tak je čeká v dalším kole utkání na pražské Letné proti Spartě. „Určitě máme na to, abychom Jablonec porazili. Věřím, že to nebude naše konečná, že si pak zahrajeme proti dalšímu ligovému týmu,“ potvrzuje bojovnou náladu zkušený stoper.

A jak bude chtít Vlašim vlastně uspět?„Taktiku, se kterou půjdeme do zápasu, máme stanovenou, ale nebudu ji samozřejmě prozrazovat. Základ je, abychom do toho dali naše maximum, aby se všechno sešlo a zápas se nám povedl,“ tvrdí Jakub Štochl, kterého mrzí, že se spoluhráči nemůže počítat s podporou fanoušků přímo v hledišti.

„Věřím, že kdyby fanoušci mohli, tak nás přijdou podpořit v hojném počtu. Bohužel, momentálně to nejde. Snad se alespoň budou dívat pomocí nějakého streamu a budou nám držet palce na dálku u obrazovek,“ dodává.