Vlašim hodně chtěla odčinit úvodní drsnou facku z Chrudimi, kde nezachytila začátek a sama byla aktivní od prvních minut. Sotva zápas začal tak brankář Táborska Martin Janáček musel likvidovat první gólovou šanci domácích. Odehrána přitom byla teprve jedna minuta zápasu.

Střeleckou pohodou ve vlašimském dresu se v úvodu jara prezentují jak Jan Suchan, tak Tomáš Rigo. Oba skórovali už v Chrudimi, kde jejich zásahy na body nestačily, tentokrát už si ale spravili chuť a druhými góly už zařídili svému týmu vítězství. „Byl to pro nás první zápas doma. Jsme rádi za výhru, protože jsme odehráli komplikované utkání. V prvním poločase jsme byli jasně lepší. Podařilo se nám vstřelit dva góly. Škoda, že jsme nevyužili více šancí,“ hodnotil teprve 19letý záložník.

Vasil Boev, trenér Benešova.
Zranění klíčového hráče nás trápí, říká před startem jara trenér Vasil Boev

První poločas jasně patřil Vlašimi. Táborsko se s míčem téměř nedostalo na druhou polovinu hřiště. Dlouhé dobývání domácích načal po půlhodině hry Jakub Křišťan. Jeho parádní dalekonosnou ránu ale dokázal Janáček vyškrábnout nad břevno. O chvíli později už ale gólman hostů inkasoval. Přízemní střela Senegalce Abdallaha Gninga mířila těsně vedle branky. Na zadní tyči se ale skluzem objevil Jan Suchan a poslal míč do branky. Před přestávkou skóroval i Rigo, který podobně jako Křišťan volil pokus z dálky. Na rozdíl od svého předchůdce volil přízemní střelu a byl úspěšný.

Také Táborsko se dočkalo gólu. Po faulu na Jana Macha dostali hosté možnost kopat penaltu. Ujal se jí Muhamed Tijani z Nigérie a prudkou ranou nedal Tomáši Vágnerovi šanci. Snížení výrazně nakoplo Jihočechy, protože po změně stran byli následně lepším týmem. „Škoda penalty na konci půle, protože soupeř neměl do té doby nic a druhý poločas jsme polevili v koncentraci, ale podařilo se nám udržet vítězství a jsme rádi za první výhru doma,“ ulevil si Rigo.

První polovina druhého poločasu totiž patřila Táborsku a Vágner se musel činit. Až se míče ujal opět 19letý záložník Vlašimi, který nejprve založil akci, na jejímž konci vychytal Janáček Gninga. Následně se Rigo objevil sám v další šanci, ovšem tentokrát jeho střelu vyrazil reflexivním zákrokem gólman hostů. V poslední čtvrthodině si už následně domácí vedení pohlídali a díky třem získaným bodům poskočili na druhé místo tabulky, kterou nyní budou hájit v duelu s Líšní, jež o skóre přeskočili.

Vlašim – Táborsko 2:1 (2:1)

Branky: 33. Suchan, 41. Rigo – 45+1 Tijani (pen.). ŽK: 2:2. Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský Melichar. Diváci: 430.

Vlašim: Vágner – P. Breda, Broukal, Hošek, Icha (69. Zinhasović) – Křišťan (80. Zlatohlávek), Rigo, Suchan (88. Lehoczki), V. Svoboda – Gning (88. Krunert), Jurásek (69. M. Douděra).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...