Trenére, jednoznačná výhra, ačkoliv zpočátku to tak nevypadalo. Kde byl problém?

Vstup do zápasu byl z naší strany dobrý. Bohužel přišla naše chyba, která vyústila ve vedoucí branku soupeře. Chvilku nám trvalo, než jsme se oklepali, ale pak jsme opět získali tlak. Z toho pramenila červená karta a penalta, kterou jsme dokázali proměnit.

Souhlasíte, že vyloučení bylo zlomovým momentem utkání?

Najednou jsme stáli proti deseti, což se zdá jako výhoda, ale hrát do plných není rozhodně nic jednoduchého. Nám se to ale povedlo. Kluci si počínali trpělivě, i když všechno optimální nebylo a nakonec z toho byla výhra.

Vlašim doma porazila Ústí nad Labem 5:2.
Parádní obrat! Pětigólový vlašimský koncert odšpuntovalo vyloučení Jakše

Tým nyní čeká reprezentační přestávka. Neplánujete vzhledem ke krátké letní přípravě třeba nějaké modelové utkání?

Během reprezentační přestávky nemáme naplánovaný žádný modelový ani přípravný zápas. Nemáme tak silný kádr a ti kluci, co jsou méně vytížení, půjdou hrát za béčko. Tento týden potrénujeme, protože letní příprava nebyla vůbec přípravou, takže se zaměříme na tréninkový proces.

Co doplnění kádru? Vyhlížíte ještě nějaké posily?

Samozřejmě ještě máme vytipované některé hráče, ale nic domluveného definitivně nemáme. Rádi bychom uvítali hráče do útočné i obranné fáze.

Jednoho nového hráče už jste přivítali. Tým doplnil brankář Olivier Vliegen. Co byste uvedl na jeho adresu?

Olivier byl trojkou v Liberci a určitě bude rád získávat zkušenosti. Jedná se o mladého brankáře, který by podle mého měl být schopen v případě potřeby týmu pomoci. Od nás určitě dostane šanci v pohárovém utkání a následně uvidíme.

Připravil: Jiří Paýr