„Chceme být nejlepším týmem jara,“ prohlašoval na začátku druhé poloviny kapitán Vlašimi Jan Suchan. Dlouho se toho loňský účastník baráže držel a vše nasvědčovalo tomu, že se v prolínací soutěži opět objeví. Tedy až do Velikonoc. Poté přišla série pěti zápasů, ve kterých svěřenci Martina Hyského zvítězili pouze jednou, když vyhráli v Příbrami 3:0, nicméně v nich vytěžili jen pět bodů a dostali v nich hrozivých 11 gólů. Dvakrát po čtyřech dokonce doma před vlastními diváky. Naposledy 1:4 od rezervy Olomouce.

Brankář Marek Kolář v brance Vlašimi
Hořká domácí premiéra. Takový je fotbal, hlesl náhradní brankář Kolář

„Do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát a přiblížit se čelu. Tohle je velká čára přes rozpočet. Okamžitě na porážku musíme zareagovat a hodit jí přes hlavu,“ měl jasno náhradní gólman Marek Kolář, který naskočil do zápasu v 63. minutě za stavu 1:2.

Právě obrana je nyní hlavní příčina, proč se Vlašim nachází až na osmém místě. Její útok v čele s nejlepším střelcem Janem Suchanem patří k tomu nejlepšímu ve druhé lize, rovnat se jí může jen vedoucí Karviná se 49 trefami. V případě defenzivy najdeme středočeský celek na opačném pólu. Hůře jsou na tom jen Třinec (43), béčko Slavie (47) a Prostějov (50). Všechny týmy bojují stále o záchranu.

Vlašim doma prohrála s béčkem Olomouce
Mdlý výkon dárkem pro Olomouc. Vlašim dostala doma debakl

Vlašim tak dostala velkou trhlinu ve svých plánech za barážovými příčkami. Místo přiblížení se jím na rozdíl čtyř bodů zůstává nadále sedmá s odstupem za elitní šestkou. „Důležité je, abychom na prohru zareagovali příští týden, porazili Vyškov a odčinili porážku s Olomoucí. Máme čtyři kola do konce. Ve hře je dvanáct bodů a musíme se o ně porvat. Nechci říct, že nic není ztraceného. Jsme tady od toho, abychom zápasy zvládali,“ zdůraznil Kolář.


Načítám tabulku ...