V sobotu dopoledne hostili fotbalisté Benešova na svém hřišti Plzeň B. Pokud někteří fanoušci dorazili později, tak pravděpodobně neviděli první zajímavý moment. Úvodní výkop zápasu patřil hostům, kteří se z této situace dostali do velké šance. Po rozehrávce se jeden z hráčů opřel do balonu a vyslal tvrdou ránu, která se odrazila od břevna mimo branku. „Hned, jak to kopl, tak jsem říkal, že to letí na břevno. Já jsem byl docela v klidu. Brankář teda říkal, že moc v klidu nebyl,“ konstatoval po zápase Benešovský trenér Marek Nikl.

Jeho svěřenci inkasovali po půlhodině hry. Po rychlé akci se do zakončení z bezprostřední blízkosti prosadit Pavel Gaszczyk. „Řekl bych, že jsme udělali jednu jedinou chybičku v defenzivě, kterou soupeř dokázal potrestat. Proti předchozím zápasům, ve kterých jsme dostali hodně laciné branky, jsme tentokrát bránili dobře,“ doplnil Nikl.

Benešovští si v prvním poločase vypracovali velkou šanci, ale proměnit ji nedokázali. „Ondřej Vosáhlo zvolil špatné řešení akce. Mohl zakončovat sám, myslím, že by dal i gól,“ vrátil se k nevyužité příležitosti benešovský kouč. Domácí fotbalisté se ve druhé části zápasu pokoušeli hrát nátlakový fotbal, několikrát soupeře dostali pod tlak, ale dlouhou dobu se nedařilo přesněji trefit branku.

Trpělivá hra přinesla vyrovnání. Po rychlé akci a přenesení hry poslal míč před branku Miroslav Tomek. Obrana si poradila s touto akci, ale balon se dostal do míst, kam si naběhl zcela volný Petr Srb, který snadno trefil odkrytou část brány. „Z hráčů jsem cítil velkou snahu a touhu vyrovnat,“ ocenil trenér Nikl týmového ducha a pokračoval. „Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout ztrátu. V této situaci jsme byli poprvé a dotáhli jsme zápas. Předtím jsme vedli a zápasy ztráceli nebo jsme nedokázali vyrovnat.“

Díky gólu v závěru zápasu si připsali fotbalisté Benešova do tabulky soutěže bod. Po utkání měl jejich trenér rozporuplné pocity. „Opět se mi zápas nehodnotí snadno. Myslím, že to bylo na tři body. Tentokrát jsme skóre zápasu dotahovali, takže jsem rádi, že se nám v závěru podařilo vyrovnat. Bod bereme, ale měli jsme na víc,“ doplnil Nikl.

Z tohoto utkání si benešovští mohou odnést několik pozitivních poznatků do dalších bojů. „Myslím, že nám to do dalších zápasů může pomoct, protože víme, že dokážeme odehrát tak, že soupeře nepouštíme do žádných velkých šancí. Navíc se i hráči daleko více semkli,“ hledal pozitiva Nikl. Dalším soupeřem Benešova budou následující víkend fotbalisté Sokolova. „Viděl jsem je na Slavii, kde měli domácí silnou sestavu, takže o soupeři něco vím. Chceme hrát svou hru, budeme se chtít prosadit. Pokud se nám podaří hrát tak, jako proti Plzni, tak máme velkou šanci na vítězství. Obrannou hru se nám podařilo stabilizovat a vypadalo daleko lépe. Je potřeba v útoku zlepšit zakončení a dávat góly,“ vyhlíží následující mač benešovský lodivod Nikl.

ČFL, 11. kolo
Benešov - Plzeň B 1:1 (0:1). Branky: 87. Srp - 32. Gaszczyk. Rozhodčí: Tupý. ŽK: 2:1. Diváci: 110.

SK Benešov: Víšek – Vosáhlo J., Filip, Pedro, Dušek (85. Tomek), Meszároš (61. Srb), Roháč, Vosáhlo O. (73. Ziman), Vrňák (C), Brokeš, Kulhavý 

Plzeň B:
 Mrózek – Vacek (31. Keltyčka), Čihák, Fišer, Šimek – Kolerus, Pešek, Gaszczyk  (79. Krůta) – Kodýtek (79. Aubrecht), Prokop (85. Janča), Krátký (85. Kule).