Úvod patřil domácím. V 6. minutě pro rohu Engelmanna hlavičkoval Hampl, ale obrana Písku míč odvrátila na další roh. Po chvíli znovu Hampl hlavičkoval, tentokrát vedle. Ve 13. minutě zahrozili také hosté a také hlavou. Obránce Vacovský, pozdější smutný hrdina zápasu, mířil vedle.

Pak to přišlo, Švantner si dal míč se Slaninou, mladík z Benešova si položil si zkušeného Tomu a ladným obloučkem jej přehodil – 1:0.

Ve 24. minutě dostal Slaninu do další šance tentokrát Engelmann, ale brankář hostí míč lapil. Písečtí se pak probudili. Voráček se nádherně probojoval před branku, ale neměl sílu na zakončení. Další útok už znamenal málem branku, ale Tetour byl na místě. Závěr půle patřil zase Benešovu. Nejprve Švantner trefil Tomu, pak ve 40.min. agilní Švantner přihrál Engelmannovi, jeho střelu zdálky vytěsnil Toma na roh. Pak Slanina hezky zacentroval ,ale Lauricella nebyl úplně přesný. V posledních sekundách ještě mohl skórovat Hampl, jenže gólman Písku držel stav 1:0.

Do druhé části vlétli Písečtí s velkým zaujetím a domácí najednou těžko stíhali. M. Held využil zmatku při otočeném autu a málem srovnal. V 52.minutě pálil zdálky Benetka, ale brankář Tetour vytlačil loptu na roh. Vzápětí znovu M. Held donutil Tetoura k výbornému zákroku.

V 56.minutě tlak Písku vyvrcholil. Rozhodčí zapískal faul domácích - penaltu, o sekundu poté si obrana Benešova srazila míč do branky, rozhodčí ukázal na střed hřiště a bylo to 1:1. Poté Voráček málem otočil skóre, ale jeho střela skončila nad zařízením. Benešov se probudil a zapnul konečně motory. Hampl si vytvořil pěknou šanci, Toma chytil. V 65. minutě trefil volejem nádherně roh Engelmanna a opět bylo na stadionu veselo – 2:1.

Obránce hostí Vacovský, který hrál na hřišti Brücknerovo baroko, poslal do šance Lauricellu, tomu chyběly centimetry…

V 69. střílel hostující Presl vedle, pak měl čistou šanci hostující Pinc (Tetour chytil), ale v 72.min to do třetice hostům vyšlo. Po po zaváhání Vrňáka Voráček umístil do poloprázdné branky míč a bylo to 2:2.

Hra pokračovala v rychlém spádu. Nováček domácích Azilinon po přiťuknutí Engelmanna mohl prožít skvělý debut, bohužel jeho oblouček poučený Toma chytil. V 78. minutě přišla akce zápasu po magistrále Engelmann – Hampl – Švantner. Ťukes skončil nádherným zakončením bombou střelce dne Švantnera a Benešov opět vedl – 3:2. Trvalo to jen však 70 sekund. Na druhé straně zahráli hosté přímý kop a opět v místě několik metrů před Tetourem nebyl domácí obránce, ale skvěle tečující Presl - 3:3.

Benešov dřel, ale nešlo to. V 81. minutě Švantner málem dokončil hattrick, ale obrana srazila na roh. Na obou stranách bylo několik náznaků, ale už oba týmy počítaly s jedním bodem. Nestalo se!

V 90. minutě se ocitl v příležitosti Engelmann, ale uviděl ještě lépe postaveného Hampla,a ten propálil Tomu na konečných 4:3!

Benešov tedy vyhrál, sice se štěstím, ale na to se historie nebude ptát. Domácí podali nadstandardní výkon, lepší v útoku - Švantner jako muž zápasu s bilancí branky,nahrávky 2+1, dále Hampl 1+1 a ze zálohy Engelmann 0+2 se Slaninou 1+0. V obraně bylo několik děr, větší ovšem měla obrana hostí v čele s Vacovským.

SK Benešov – FC Písek 4:3 (1:0). Branky: Švantner 2, Slanina, Hampl – vlastní, Voráček, Presl. ŽK: Slanina,Vrňák – Hrachovec, J. Held, Hanzlík, Presl.

Benešov: Tetour – Filip, Pedro (84. Urban), Vrňák – Engelmann, Brokeš, A. Lauricella (67. Azilinon) – Slanina (88. Zoubek), Hampl, Švantner (90+1. Novák).

Písek: Toma – Benetka, Vávra, Vacovský, Kulík (35. M. Held),Hanzlík – Ulbrich (86. Pecka), J.Held – Hrachovec (46. Pinc), Presl, Voráček.

Vojtěch ENGELMANN ST.