Začátky zápasů již tradičně domácím nevycházejí. Benešovské baroko se tentokrát projevilo již ve 4. minutě. Po chybě v obraně se dostal k míči volný Vais a pohodlně skóroval. Vzápětí kopal Benešov roh, do šance se dostal Turek, ale jeho zakončení skončilo vedle. Plzeň však pokračovala v náporu, další šanci vytáhl Tetour. V 11. minutě se pěkně dostal do šance nejstarší hráč zápasu 36 let starý kapitán Plzně Grajciar, střelu umístil pěkně, ale chyběla razance, a tak Tetour v klidu míč chytil do náručí. V 15. minutě opět domácí hasili chyby v obraně, důsledkem byl faul a penalta. Míč si postavil opět Vais a znovu se nemýlil – 0:2 a zdálo se být vše rozhodnuto. Oheň byl již na střeše. V 17. minutě mohl být oheň již v síni, když střelu vysokého Pince vyškrábl Tetour na roh.

Benešov se přece jenom probudil a začal hrát, neboť trenér Laštovka sáhl do obrany a již v 18. minutě střídal. Ve 20. minutě měl gól na kopačce Srb, bohužel jeho obstřel obránce skončil těsně vedle. Pinc za chvíli chtěl znovu dosáhnout branky a dorazit domácí, objevil se sám před gólmanem domácích, Tetour míč ale chytil. Ve 30. minutě před Pincem ukopl míč Urban, kterého trenér Laštovka stáhl ze zálohy na místo stopera. To už nehrál zraněný Turek. Ve 36. minutě po centru Vosáhla hlavičkoval Filip vedle. Ve 37. minutě se k odraženému míči po rohu dostal Engelmann a přesnou střelou snížil na 1:2. Hosté se ještě pokusili kontrovat, ale Grajciar ve 42. minutě zdálky spíše hledal domky postavené za hřištěm. Ve 44. minutě hosté laxně rozehrávali, míč zdánlivě držel na kopačkách gólman Valeš. Filip mu hbitě sebral míč a došel s ním až do branky – vyrovnáno 2:2!

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Fatálně chybující rozhodčí z Holubic čeká pauza

Druhý poločas začal sice šancí Grajciara, který pěkně vypálil, ale obrana nepustila míč do sítě. V 51. minutě přišel moment jako z Ligy mistrů. Vosáhlo vyšrouboval nádherný míč z rohového kopu, který přesně zapadl do vzdáleného rohu branky zkoprnělého Valeše.

V 53.minutě po další trapné rozehrávce hostí šel Srb sám na prázdnou branku, ale zamotal se s míčem tak, že o něj přišel. V 56. minutě vyhrál souboj ve vápně Plecitý, ale zakončil těsně vedle, takže se vyrovnání nekonalo. V 58. minutě nádherně vypálil aktivní Grajciar, ale stejně nádherně zasáhl Tetour a šanci zneškodnil. Benešov měl stálou převahu, Plzeň najednou neuměla nahrát ani nakrátko ani jakkoliv jinak. Cizelér s jedinečnou kopací technikou Vosáhlo bohužel zápas nedohrál pro roztržené obočí. V 75. samostatnou akci domácí Azlinon zakončil nepřesně. V 85. minutě mohl po Engelmannově příhře dát zlatou tečku Dufek, gólman stěží jeho pěknou střelu vytlačil na roh.

Výhra Benešova je zasloužená, vynikající byly zásahy trenéra Laštovky do sestavy. Naopak hostující trenér Pavel Horváth jakoby neměl možnost , jak změnit spád hry ve druhém poločase.

Benešov – Plzeň B 3:2 (2:2)

Branky: 37. Engelmann, 44. Filip, 51. Vosáhlo – 4. a 15. Vais. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 2:0. Diváci: 120.

Benešov: Tetour – Lupač, Pedro, Ježdík (18. Brokeš), Vosáhlo (65. Dufek) – Srb (83. Krasnyanyk), Vrňák, Urban – Filip, Turek (28. Azilinon), Engelmann (90.Meszáros).

Plzeň B: Valeš – Svoboda, Gabriel, Strmiska, Žilák – Petr (81.Hranáč), Grajciar, Vais – Plecitý (65. Taleski), Pinc, Hezoučký (70. Havel).

VOJTĚCH ENGELMANN ST.