Ve 3. minutě se celá obrana opět dívala, jak prochází lehký centr celým pokutovým územím, úplně posledním v řadě čekajících byl Podzimek a lehce zavěsil – 1:0 pro hosty. V 5. minutě další centr hlavičkoval hostující Eichler, Tetour byl na místě a zachytil. Jasná převaha hostí přinesla za chvíli další šanci, střelu Zoubka srazila obrana na roh.

Benešov pak konečně srovnal krok, vybojoval rohový kop, po němž Hampl napálil odražený míč těsně nad. Ve 14. minutě jsme zaznamenali slabší střelu Lauricelly zdálky. Střelu Šípka ve 20. minutě pak vyrazil Tetour na stranu, kde si dorážející Eichler špatně srovnal mířidla a málem trefil rohový praporek. Skoro celá první půle byla bohužel za převahy hostí, jejichž trojúhelník se základnou Valíček – Abena a vrcholem Šípkem, měl hru ve své moci. Ve 24. minutě prošel Abena sám, ale jeho nepříliš umístěnou střelu doprostřed pohodlně zachytil Tetour.

Ve 29.minutě po rohu Švantner hlavičkoval vedle a za chvilku střílel zdálky, přišel první zákrok gólmana hostí Koblence, který míč chytil. Ve 35. minutě se Lánczovi nepovedl centr do vápna a míč směřující do brány na poslední chvíli zneškodnil Tetour. Pak Abena přistrčil míč do šance Zoubkovi, ale ani on nenašel místo v domácí bráně. Poslední minuta přinesla pološanci domácích, ale Lauricella upadl s míčem sám ve vápně.

Do druhého poločasu nastoupil Benešov s cílem vyrovnat. Zoubek prošel s míčem sám po křídle a dostal do stoprocentní šance Lauricellu, ale ten nadvakrát nepřekonal brankáře. V 54. minutě vystřelil Engelmann zdálky vedle. A pak to přišlo. Gólmani žluté ponorky na jaře mají občas potíže. Tentokrát to přišlo na Tetoura, který špatně odkopl balón a dobře postavený Veselý zvýšil do prázdné branky.

Jedinečný titul vybojoval David Lischka poctivým tréninkem a přípravou.
Lischka se po operaci srdce vrací k fotbalu. Úžasná euforie, říká

Po hodině hry se dostal Vrňák do pozice sám proti brankáři, ale zbrkle poslal míč do jeho náruče. V 67. minutě srazil Hovorka střílený centr Švantnera do bezpečí. Rozhodnuto bylo v 68. minutě, Veselý lehce přehodil vyběhnuvšího Tetoura a bylo to 3:0 pro hosty.

V 70. minutě Hamplovu šanci zlikvidoval opět Koblenz. Abena pak nabídl Veselému hattrick, ale Tetour přece jenom této možnosti zabránil. Střídající Brokeš to vyzkoušel zdálky, ale Koblenz měl toho dne dobrou formu. Když v 79. minutě srazila obrana Engelmannovu střelu, bylo již jasno. V závěru ještě střídající Turek upletl ve vápně několik kliček, ale Koblenz byl zase na místě. Poslední akcí zápasu byla Hamplova střela vedle.

Vltavín celkem v pohodě dovedl utkání k vítězství a udržel šance na postup. Trojice zápasů s nejlepšími celky ČFL Radotínem, Zápy a Vltavínem nepřinesla Benešovu ani jeden bod. Následuje tak pokles ze šestého na jedenácté místo.

„Zisk bodů byl pro nás snadnější. Začátkem druhého poločasu jsme zaspali, domácí měli najednou sílu vyrovnat, ale naštěstí nás ze spánku probudil nešťastný zákrok domácího brankáře,“ hodnotil zápas hostující kouč Frýdek.

Benešov – Vltavín 0:3 (0:1)

Branka: 55. a 68. Veselý, 3. Podzimek. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: 1:0. Diváci: 127.

Benešov: Tetour – Vrňák (61. Brokeš), Filip, Pedro, Vosáhlo (84. Rataj) – Hampl, A. Lauricella (61. Turek), Engelmann, F.Zoubek (67. Slanina) – M. Lauricella (76. Srb), Švantner.

Vltavín: Koblenz – Láncz, Hovorka, Uvíra, Podzimek – Eichler (76. Pouzar), Abena (84. Šmalcl), Valíček (71. Tichý), D. Zoubek – Veselý, Šípek.

VOJTĚCH ENGELMANN ST.