Třetí nejvyšší fotbalová soutěž si v závěru sezony rovněž vyzkoušela, jaké to je absolvovat tzv. anglický týden. Benešovští měli místo zátěžového tréninku, který jinak simuluje utkání, ostrý zápas. I tak se rozhodl trenér Vasil Boev nasadit všechny opory. „Nepřemýšleli jsme nad tím, že bychom nějaké hráče šetřili.“ uvedl 48letý bulharský kouč.

Jeho svěřenci předvedli ve vloženém kole parádní výkon. Sedmdesát minut duelu s pražským Motorletem zvládli odehrát ve vysokém tempu a s presinkem. „Nejlepší zápas, co jsme hráli,“ pochvaloval si trenér Benešova.

Fotbalisté Divišova.
Soupeř nám dal velkou lekci z produktivity, smutnil divišovský trenér Kopecký

Ač jeho svěřenci zahráli parádní utkání, tak stejně byl na hráče náročný jako vždy. „Klidnější nejsem nikdy. Pořád chci víc a víc. Vždy to může být lepší. Vždy si najdu něco,“ komentoval Boev. I přes výhru nad pražským celkem našel problémy ve hře. Tím bylo jednak proměňování šancí, kdy Benešovští mohli dát už o poločase více než jednu branku z kopačky Le Tuana. Dvaadvacetiletý Vietnamec se ale trefil parádně křižnou přízemní střelou. Druhá věc, která domácí trápila, byla leckdy finální přihrávka.

Navýšení vedení tak přišlo až ke konci druhého poločasu, kdy Meszáros dokončil akci Ondřej Vosáhla. Hosté pak sice snížili díky rybičce Žaloudka, ale to bylo z jejich strany vše. Benešov si tak došel pro vítězství 2:1 a dvě kola před koncem sezony se vyhoupl na deváté místo v tabulce. Derniéra v domácím prostředí se odehraje už v sobotu dopoledne s Karlovými Vary.

Fotbalisté Votic, ilustrační fotografie
Marek Štork: Vybojovaný bod má pro nás hodnotu výhry

Benešov – Motorlet Praha 2:1 (1:0)

Branky: 41. Le Tuan, 79. Meszáros – 82. Žaloudek. ŽK: 2:0. Rozhodčí: Pilný – Ježek, Klečka. Diváci: 110.

Benešov: Schummer – J. Vosáhlo, Filip, Pedro, Kulhavý (68. Dušek), Sládek, Štefančin (68. O. Vosáhlo), Vrňák (89. Sikora), Le Tuan (68. Meszáros), Brokeš, Krunert.