Zajímavostí zápasu bylo, že hned několik aktérů má minulost svázánu s dresem protivníka. Hostouňský brankář Tetour roky hájil branku Benešova, na druhé straně zase působí ex-hostouňský Lička (byl náhradníkem) a hlavně Kamil Kulhavý, který si před sezonou odchod z Hostouně do Benešova doslova vyvzdoroval. Nakonec právě on – jak už to bývá, dal jedinou branku svého celku.

V první půli byla ale lepší Hostouň, která se snadněji dostávala k Víškově bráně. Brankář Benešova ale předvedl v závěru poločasu dva důležité zásahy, kterými podržel svůj tým. „Měl tam zákroky na konci, kdy jsme měli štěstí. Zachytal velmi dobře. Od toho tam ale je,“ pochvaloval si trenér Marek Nikl. Jeho svěřenci ale také měli nadějné akce, Tetour však vážněji zasahoval jen jednou. „Hráli jsme velmi dobře, ale bohužel o přestávce jsme začali prohrávat souboje, propadali a hráli hekticky. To byla voda na mlýn Benešova,“ řekl trenér Hostouně Dominik Rodinger.

S tím souhlasil i Nikl a byl velice potěšen, že se obraz hry po změně stran změnil. „O to víc mě těší, že co jsme si řekli o poločase, tak jsme okamžitě plnili. Nebudu říkat, že jsme měli vyhrát. Mohli jsme,“ přidal komentář benešovský kouč.

Fotbalisté Vlašimi z Brna body nepřivezli.
Sympatický výkon fotbalistům Vlašimi k zisku bodů nepomohl

Benešov z tlaku po pauze vytěžil vedoucí branku zmíněného Kulhavého a měl i další tutovku na 2:0. Ale nedal a místo toho čtvrt hodině před koncem vyrovnal Škyrija. V hektickém závěru mohl rozhodnout Benešov, protože v 87. minutě kopal po faulu Mejdra pokutový kop. Jenže Vosáhlo z něj vysoko přestřelil a udeřit mohlo na druhé straně. Hlavičku Dočekala však Víšek neskutečně vyrazil a zlikvidoval i prudkou dorážku Charváta.

„Byly to neskutečné zákroky, nicméně také jsme mohli dostat branku z penalty, takže remíza je asi zasloužená. Určitě jsem zešedivěl, tohle nejsou pro trenéra dobré zápasy,“ ucedil Dominik Rodinger. „Hlavně druhá půle byla charakteristika našeho vystoupení na podzim. První půli jsme hráli strašně, Hostouň byla lepší. Po změně stran jsme byli lepší, dostali jsme se do vedení, následně ale hosté srovnali. Mohlo to dopadnout i tak, že jsme mohli zápas i prohrát,“ uzavřel Nikl. Benešov zakončil podzimní část na dvanácté pozici s patnácti body.

SK Benešov – Sokol Hostouň 1:1 (0:0)

Branky: 65. Kulhavý - 73. Škyria. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Tesař – Cychra, Novotný. Diváci: 150.

Benešov: Víšek – Srb (73. Tomek), Vosáhlo, Filip, Pedro, Sládek, Kalod, Roháč, Dušek (85. Ziman), Brokeš, Kulhavý.

Hostouň: Tetour – Neruda (46. Mejdr), Škryja (85. Hovorka), Kosík, Charvát - Zahranyčnyj, Hucek, Kubáň (70. Vlasák), Kabele – Gajdošík (70. Miker), Dočekal.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...