Důkaz benešovského zmaru ukázal v úvodu zápasu Dušek, který se objevil ve dvou stoprocentních příležitostech, ale v obou nechal vyniknout domácího gólmana Surovčíka. Nejprve hned zkraje do něj poslal hlavičku z bezprostřední blízkosti. Podruhé se oba hráči potkali v polovině první půle, dvacetiletý hráč se objevil opět před jabloneckým brankářem ve velké příležitosti. I tentokrát ale ze souboje vzešel vítězně ochránce severočeské svatyně.

Kapitán Zdeněk Vrňák.
Kapitán Vrňák: Hrajeme o sestup. Že musíme zabrat, si říkáme dva zápasy

Pro Benešov přišel zákonitý trest. Surovčík vykopl míč, jeho spoluhráči vyhráli dva souboje a Pleštil otevřel skóre. Do konce poločasu se Jablonečtí radovali ještě dvakrát v závěru poločasu. Při gólu Velicha se hosté marně dožadovali ofsajdového postavení. Propustnost a chabý důraz benešovské obrany naznačovaly ale mnohém horší problémy, které se navíc prohloubily ihned po druhém gólů domácích. Pleštil dostal krásný míč za defenzivu hostů, poradil si i s Divišem a Severočeši šli do přestávky s luxusním vedením 3:0.

Po změně stran se Benešov dostal Před Surovčíka, nadějnou kličku do prázdné brány ale přerušil, rozhodčí, který signalizoval ofsajd. Zaskvěl se i brankář Diviš, který zlikvidoval Pleštilovi naděje na hattrick. Nicméně o chvíli později lovil míč z brány počtvrté, kdy ho přízemní střelou překonal Patrák. Klíčem ke gólu Jablonce byly opět vyhrané osobní souboje na hranici šestnáctky.

Benešov doma prohrál se Zápy 0:2
Plány vzaly za své. Benešov tápe, Zápy dvakrát udeřily ze standardních situací

„Úplně stejný zápas jako všechny ostatní od začátku sezóny. Začali jsme dobře. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Měli jsme dvě stoprocentní, které jsme neproměnili. Ve třicáté minutě dostaneme gól po odkupu od gólmana. A je konec zápasu. Fakt na palici,“ posteskl si kouč Benešova Vasil Boev.

Jablonec B – Benešov 4:0 (3:0)

Branky: 28. a 45. Pleštil, 43. Velich, 68. Patrák. ŽK: 2:4. Rozhodčí: Trychta – Ryhtár, Depeš. Diváci: 250.

Benešov: Diviš – Filip, Šimeček, Dušek (79. Stejskal), Sládek, Radimský (79. Meszároš), Vrňák (79. Bílek), Nazarenko (46. Roháč), Kubiš, Krunert, Jacobovici Adin (46. Matoušek).