Už v prvním poločase hráli hosté stále bez zraněného střelce Martina Turka na Rošického stadionu dobře a měli blízko i ke vstřelení gólu. Minimálně Hampl mohl skórovat, ale minul.

Ve druhém poločase měli už navrch favorizovaní šemíci, které mnozí považují za kandidáta postupu. Benešov ovšem tradičně podržel gólman, tentokrát Rotbauer. Byl vážně skvělý.

Navíc v zajímavém penaltovém rozstřelu, ve kterém hosté neproměnili dvě první penalty a soupeř vedl už 3:0, přidal i třešinku na dortu v podobě tří chycených penalt a jedné proměněné. Benešov tak nakonec otočil na 4:3 ve svůj prospěch, když rozhodující trefu obstaral v šesté sérii Ondřej Urban.

Radost Benešova kazí zranění ramene, které utrpěl v poslední minutě Patrik Švantner. Toho asi čeká delší pauza.

Přesto byl trenér Josef Laštovka (mimochodem v neděli jako hráč rozhodl o výhře Nespek ve Velimi – více v zítřejším vydání) spokojený, aby také ne. „Vyšehrad má vynikající tým a byl velkým favoritem. Škoda, že jsme v první půli neproměnili pěkné akce v góly, ale beru i dva body, protože do druhé půle jsme vstoupili špatně a lepší byl protivník,“ řekl Josef Laštovka. „Remízu jsme pak ubojovali a v penaltách byli šťastnější,“ dodal.

Nezapomněl zmínit i rivalitu obou klubů, když ke starobylému pražskému hradišti odešla za poslední necelý rok prakticky celá jedenáctka Benešáků. „Nějaké hecování sice bylo, ale já Vyšehradu přeji, aby postoupil do druhé ligy. My se s ním nechceme měřit, pro nás je hlavní, abychom měli z našeho fotbalu radost. A stavět na našich mladých klukách, aby se časem posunuli do první nebo druhé ligy,“ dodal Josef Laštovka.

Vyšehrad – Benešov 0:1 pk.

Rozhodčí: Šťastný. Diváků: 160.

Vyšehrad: Otáhal – Šlegl (68. Vejvar), Neuberg, Švejdík, V. Mareš (87. Zákostelský) – Kozel (46. P.Čapek), Brejcha, Drobílek, M.Rataj (72. Krejdl) – Rys, D.Čapek (66. Krobot).

Benešov: Rotbauer – Vrňák, Filip, O. Rataj, Vosáhlo – Brokeš – Slanina (68. F. Zoubek), Engelmann, Hampl (88. A. Lauricella) – Švantner – Azilinon (86. Urban).

Ondřej Páv (ve žlutém) uniká klíčanskému Tomáši Petříčkovi.
Sedm gólů v krajském přeboru! Páv se může nosit vážně hrdě