Ale vraťme se k začátku zápasu. Hosté zahrozili již v začátku utkání, ve druhé minutě Herz napálil tyč. Admira pokračovala v náporu, ale domácí hráli bohorovně a v poklidu čekali na svoji šanci. První přišla v 16. minutě po centru Filipa, ten obrana hostí odvrátila. Ve 24. minutě se hostující Čácha snažil propasírovat míč do brány i tělem, ale skulinku nenašel. Vzápětí po rohu domácích hlavičkoval Ježdík vedle. Ve 30. minutě po akci ex-benešovského Eliáše a Douděry se skóre nezměnilo. Ve 38. minutě Turkův přetažený centr vrátil z křídla z jedné Engelmann a volný Krasnyanyk otevřel zblízka skóre. Ve 40. minutě prošel ukázkově Filip přes pět hráčů a akci zakončil křížnou střelou těsně vedle. Ve světle dalších událostí to byl zřejmě rozhodující moment celého zápasu. Ve 42. minutě mohli hostě srovnat po rybičce Zahálky a minutu před poločasovým hvizdem zívala před Čáchou celá domácí branka, ale hostující hráč jako zázrakem vystřelil vedle.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: Dukla Praha - Vlašim
Bod v Chrudimi zařídil Januška

Do druhého poločasu dostali domácí od trenéra Laštovky dobré noty, ale celou druhou půli hráli zřejmě z jiného listu. Naprosto nebyli schopni založit akci a skoro každá druhá přihrávka mířila k soupeři. Není divu, že do té doby velmi průměrní až podprůměrní hosté postupem času nabírali na klidu a stačilo jim jen čekat na chybu domácích. Navíc vyměnili nevýrazného kapitána Martinice za Mošnu, a to velmi pomohlo. V 53. minutě začala špatná rozehrávka již u gólmana , míč sebrali hosté, po několika přihrávkách se dostali zpátky před branku a nikým neobsazený Zahálka v klidu vyrovnal na 1:1. V 56. minutě šanci Čáchy srazil Rotbauer na roh. V 64. minutě mohli hosté vést, ale pohotovou hlavičku Mošny skvěle vyrazil Rotbauer na roh.

V 73. minutě přišla penalta za ruku Ježdíka. K míči se postavil muž zápasu Zahálka a nezahálel, v klidu míč poslal do sítě a bylo to 2:1 pro hosty. V 74. minutě přišla jedna z mála domácích příležitostí. K míči se dostal Filip, ale neměl dost sil na to, aby jeho rána byla prudká. Míč v klidu zachytil Šrámek. V 78. minutě po nadzvednutí míče Ježdíkem mohl skórovat Brokeš, ale ani on neměl to patřičné štěstí. To se za chvíli usmálo opět na Admiru. V 82. minutě po rohu si naběhl do volného prostoru Vosický a v pohodě skóroval. Benešov se ještě snažil se zápasem něco udělat. V 86. minutě vykřesal naději Turek, když po přiťuknutí Pedra, který se přesunul do útoku, propálil brankáře hostí a snížil na 2:3. Jenže žlutá ponorka se již na nic dalšího nezmohla a místo, aby se vynořila i s kapitánským můstkem na hladinu, začala klesat ke dnu.

Benešov – Admira Praha 2:3

Branky: 38. Krasnaynyk, 82. Turek – 53. a 73. Zahálka, 82. Vosický. Rozhodčí: Šimek. Diváci: 150.

Benešov: Rotbauer – Lupač, Pedro, Ježdík, Vosáhlo – Urban (68. Azilinon), Engelmann, Vrňák (59. Brokeš) – Filip (77. Procházka), Turek, Krasnyanyk (73. Zoubek).

VOJTĚCH ENGELMANN ST.