„Na den dětí 1. června zveme všechny na výstup k rozhledně Blaník. Je to ideální příležitost, jak ukázat dětem i dospělým krásy okolí, zažít den v přírodě na čerstvém vzduchu. Nedávno jsme s mou mámou řešili, že zázraky se dějí těm, kteří v ně věří. Vytvořili jsme událost na Facebooku, a protože věříme v jeho sílu jako sociální sítě, chtěli bychom aspoň takto pomoct,“ přiznal nadšený pořadatel akce. Více informací o Adámkovi lze nalézt ZDE.

Naučná stezka zámeckým parkem ve Zruči nad Sázavou.
Cestujte krajem blanických rytířů bezpečně díky videotrasám

„Mě konkrétně ten příběh velmi zasáhl, hluboce dojal a poté jsem sebral sílu a vytvořili jsme zmiňovanou událost. Z vlastních prostředků jsme schopni zajisti dodávku, přivezeme gril a dvouvařič a připravíme něco skromného k snědku. Zde se můžeme všichni sejít a občerstvení si zajistit navzájem. Každý může přispět něčím dobrým, můžete něco upéct, naložit maso, koupit buřty, připravit salát, nebo namazat pečivo nějakou pomazánkou, přivézt kávu či čaj v termoskách, nebo k uvaření, nějakou limonádu nebo vodu," motivuje k návštěvě Blaníku na Den dětí Petr Šinták.

Pedagogové benešovské 'zemědělky' kromě distančního vzdělávaní a přípravy na něj se věnují také pracím na školním hospodářství.
My prázdniny nemáme, aneb jak funguje škola během nouzového stavu

„Jak říká můj táta: Fantazii se meze nekladou a umění je uvařit z toho, co není. Podrobný program není vyčleněn, ale zatím máme domluveného nevidomého harmonikáře jako doprovod a reprodukovanou hudbu, k dispozici budou na místě knížky na výrobu dárků z přírody, kde se můžete inspirovat a jiné zajímavé knížky vedoucí k přírodě,“ dodal Petr Šinták.

Návštěvníci mohou přispět částkou proti podpisu i na místě, celý obnos bude vložen na transparentní účet chorého Adámka.

Petr Šinták