I letos se mohou těšit v zámeckém areálu na prohlídky školy, dobré jídlo ve školní restauraci, na zdobení perníčků, ukázky práce kovárny, na přehlídku zemědělské techniky a motorových vozidel.

Novinkou bude i ukázka práce studentských firem, které jsou ve škole založeny v rámci vzdělávacího programu JA Czech. V rámci výuky si studenti sami založili studentské firmy, které vedou jako reálné společnosti a ve kterých trénují iniciativu, samostatnost a učí se, jak pracovat v týmu, přijímat odpovědnost a zlepšovat své odborné dovednosti.

Studentská firma HáTéčko z Vlašimi na veletrhu JA Expo v Galerii Harfa v Praze. Na snímku s mentorem Tomášem Hurychem z NN Group IT.
Zástupci studentské firmy HáTéčko odvedli na pražském veletrhu skvělou práci

Šest studentských firem vám nabídne své výrobky. Firma HáTéčko představí své gastro výrobky s knížkou originálních receptů, Candle Life a Candle For You nabídnou různé druhy vonných svíček a vosků do aromalamp, firma Pet&Mlsk má pro pejsky a kočičky vyrobené pamlsky a pamlsovníky, firma 2Bags tašky s různými potisky a firma s názvem Yum Yum Catering připravuje na tento den něco malého na chuť a dobrou náladu.

Z Májových slavností ve Vlašimi.
Foto: Redukce programu Májovek se nekonala. Vlašim praskala ve švech

Přijďte podpořit jejich podnikání v rámci vzdělávání a zastavte se u jejich stánků v areálu školy.