Projekt Se Sokolem do života přináší rodičům tipy na cvičení s předškolními dětmi

Projekt Se Sokolem do života je největší projekt u nás, který se zaměřuje na rozvoj pohybové gramotnosti u dětí v předškolním věku. Ta je stejně důležitá jako rozvoj myšlení, řeči nebo poznání. Proto bychom na ni měli myslet i v dnešní době, kdy je zavřená většina sportovních kroužků, mateřských školek, škol, a dalších institucí, které nám s tím za normálních okolností pomáhají.

VIDEO 4. DÍL

Zdroj: Youtube

Veškeré aktivity včetně těch pohybových jsou tak na rodičích. Sokol jim hned po první uzavření mateřských škol v loňském roce chtěl situaci ulehčit a natočil sérii videí s pohybovými aktivitami děti ve věku 3 až 6 let, která najdete na YouTube kanále České obce sokolské.

V těchto dnech navíc dokončuje novou sérii videí, která natáčel v druhém březnovém týdnu. Provede vás jimi fyzioterapeutka a cvičitelka ústeckého Sokola Kateřina Pokorná se svou dcerou Magdalenkou. Čtenáře Deníku s nimi seznámíme v následujících dnech. Prozatím se podívejte na videa, která už tisíce rodičů oslovila. U nás je najdete na jednom místě.

Nechte se inspirovat, co s vašimi dětmi, které se doma pochopitelně nudí, lze dělat.

Další tipy od sokolských cvičitelů a trenérů, kterým děti také chybí, najdete na sociálních sítích Se Sokolem do života, hlavním facebooku České obce sokolské, Instagramu a profilech jednotlivých tělocvičných jednot.

Sokol

Přehled dílů

VIDEO 3.DÍL

Zdroj: Youtube

VIDEO 2. DÍL

Zdroj: Youtube

VIDEO 1. DÍL

Zdroj: Youtube

Propadli jste domácímu cvičení? Stalo se vaší novou závislostí? Pochlubte se a pošlete nám snímky na redakční e-maily nebo prostřednictvím webové rubriky Čtenář reportér. My je poté rádi zveřejníme na webu Deníku.

Snažíte se marně shodit nadbytečná kila? Zhubněte s Deníkem! Přinášíme vám zdravé recepty, rady odborníků i zajímavá cvičební videa. Vše naleznete ZDE.