Eva Kovaničová, redaktorka Benešovského deníku: Hrstková polévka 

Jednoduchý, ale na výživné látky bohatý recept. Je v ní všechno základní, co by měl zdravý jídelníček obsahovat, rostlinné bílkoviny z hub a bobovin, zdravé tuky i zelenina se svými antioxidanty.

Suroviny na přípravu, množství dle uvážení a počtu osob: hrstková směs (kupuji především v obchodech se zdravou výživou, lze ale dostat i v některých marketech), bujon bez glutamátu (také z bioobchodu), sušené lesní houby (mohou být i čerstvé), brambory, cibule, česnek, zeleninová mražená směs, bylinky dle libosti, kurkuma, kmín.

Postup: K nadrobno pokrájené a osmažené cibulce na másle přidám ke krátkému osmahnutí Hrstkovou směs, bujon, k tomu houby a zaliji vodou. Nechám povařit asi 25 minut a pak přidám na malé kostky pokrájené brambory, černé koření, a kmín. Za dalších 15 minut přidám mraženou zeleninu a vařím ještě asi 5 minut. Po vypnutí dochutím česnekem, bylinkami a kurkumou. Podávám s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Mrkvová polévka.
Redaktoři vaří: Mrkvová polévka

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Marocký tažín po česku.
Redaktoři vaří: Marocký tažín po česku