Redaktorka Petra Špitálská: Hovězí sekaná ve slaninovém kabátku

Ingredience: 0,5 kg mletého hovězího masa, 1 - 2 cibule (může být i svazek mladé cibulky), 1 - 2 stroužky česneku, 15 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, sůl, pepř, koření (chilli, majoránka, mletý kmín, kurkuma, provensálské bylinky a cokoli, co máte v mase rádi, množství podle chuti, platí ale, že kořením nešetříme), zelenina (podle chuti a aktuálních možností vaší lednice, lze nastrouhat kousek celeru, malou mrkev, nasekat rajčata, nastrouhat menší cuketu, půlku kedlubny - množství celkově podle chuti, může ho být až stejné množství jako masa), slunečnicová semínka (upražit nasucho na pánvi až do lehce nahnědlého odstínu).

Postup: Malý pekáček vyložíme slaninou, aby přesahovala přes okraje. Všechny ingredience smícháme a vložíme do vytvořeného slaninového kabátku, okraje přehneme přes hmotu na sekanou, případně přidáme ještě další dva tři plátky na vrchní část. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 – 180 stupňů, délka pečení vychází z velikosti pekáčku.

Marocký tažín po česku.
Redaktoři vaří: Marocký tažín po česku

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Pizza šneci.
Čtenáři pečou: Pizza šneci