Koncert uvedla ředitelka Rytmusu Střední Čechy Pavla Fleischhansová spolu s Kateřinou Kukurovou, která o organizaci říká: „Díky podpoře asistentek z Rytmusu teď dokážu sama dojet vlakem do Prahy i do Říčan, kde mám práci. Taky jsem se naučila fotografovat a to mě moc baví!“.

Pouť naruby v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech.
Hospicová Pouť aneb návrat k tradicím v době naruby

Hudebníci uváděli jednotlivé skladby a diváci se od nich dozvěděli například i to, že jejich akordeony váží 13 a 15 kilo, a že akordeon je teprve 200 let starý nástroj, nicméně lze na něj hrát i barokní hudbu. Krom baroka si diváci poslechli i argentinské tango a soudobé skladby pro akordeon. „Bylo to tak krásné, až jsem byla chvílemi dojatá! Rozhodně se ze mě stala fanynka koncertního akordeonu,“ chválí při odchodu jedna z divaček.

Mladší z hudebníků Viktor Stocker studuje gymnázium ve Vlašimi a Martin Kot právě maturuje na konzervatoři. Mají nabitý program plný zkoušek, cvičení, koncertů a hudebních soutěží. „Jsme rádi, že si na nás udělali čas. Chci jim poděkovat za úžasný hudební zážitek a popřát mnoho úspěchů, zjevně je čeká velká budoucnost. Jsme pyšní, že s námi nyní spojili síly při pomoci dětem s postižením!“, skládá hudebníkům poklonu ředitelka Rytmusu Střední Čechy Pavla Fleischhansová.

Zuzana Klímová Vaňková