Pořadatelé (také v maskách) vítali příchozí v krásně vyzdobeném sále plném balonků. Všechny děti dostaly dárek - krabičku s překvapením a každý dospělý číslo pro losování k soutěžím. Na začátku programu se všechny masky představily a uspořádaly přehlídku.

A kdo tu vlastně byl? Po svých přišly místní kočky a krásná čarodějka. Z Čakova dorazila indiánská rodina, muchomůrky, Frankenstein a z Vlkova pan král. Pořadatelé nejvíce zaujala malá žlutá kuřata, myška, vodník, mysliveček, pavouček, piráti, princ a krásné princezny. Úplně nejmladší byla Červená Karkulka. O pravidelný pitný režim všech účastníků se starali zodpovědní zdravotníci. Organizaci karnevalu měli v rukou indiáni a lesní čarodějnice.

Z dětského karnevalu ve Zderadicích
Obnovená tradice dětských karnevalů pokračovala ve Zderadicích

Karnevalové odpoledne bylo nabité programem. V různých soutěžích bojovali malí i velcí. Tančil se 'Ptáček', makarena i letkis. 'Karnevalový sbor' zazpíval písničky o zvířatech. Pak se všichni naučili jednoduchou choreografii na vybranou píseň.

Dva dospělí vyhráli již tradiční cenu, a sice posezení při kávě. A pak přišlo finále. Byli vylosováni čtyři dospělí, kteří dostali za úkol uspořádat koncert rockové kapely pro všechny. Frontman, kytaristé i bubeník se svého úkolu zhostili na jedničku. Na konec byla vylosována hlavní cena a to byl tanec se všemi dětmi. Takže na závěr se sálem rozjela 'Mašinka'.

Z masopustní veselice ve Voticích.
OBRAZEM: Valkýra přivedla na votické náměstí maškary

Karneval se vydařil a dospělí i prckové si odnesli spoustu pozitivních a nezapomenutelných zážitků. Důkazem byly děti, které chtěly soutěžit dál a některé pak pokračovaly v karnevalovém řádění i doma.