Mezinárodní den vody se slaví 22. dubna. Letos vyšlo toto datum na sobotu, a tak se ve Vodním domě v Hulicích uskuteční celodenní program pro děti i dospělé.

V 10 hodin vyrazí návštěvníci na exkurzi k vodní nádrži Švihov, kde se dozví informace o historii i současnosti hráze a podívají se na místa, kam se jinak nesmí.

Od 12.30 hodin bude připraven program v areálu Vodního domu. Kromě možné prohlídky expozice bude možnost vyrábět dřevěné vodní mlýnky. Také budou připraveny různé aktivity pro děti.

Ve 13 hodin začne komentované krmení raků, kteří jsou stálými obyvateli Vodního domu.

Z rybolovného kurzu pro děti v Mateřské škole MiniSvět v Mrači.
Kluci v mračské školce učinili první rybářské krůčky. Ulovili kapry i sumce

Původní hru v areálu na téma obojživelníků nahradí hra nová. Tentokrát na téma ryb České republiky. Trasa povede kolem Vodního domu a za splnění mohou děti očekávat drobnou odměnu. Začátek i konec hry je na recepci Vodního domu.

Exkurzi na hráz vodní nádrže Švihov bylo potřeba předem zarezervovat na webových stránkách Vodního domu, momentálně je kapacita exkurze plně obsazena.

Vstupné na sobotní odpolední akci je vstupné do Vodního domu a není třeba si místo předem rezervovat. Více informací zájemci naleznou na adrese www.vodnidum.cz nebo se případně mohou doptat na e-mailu vodnidum@csop.cz.

Oslavit Den Země lze v sobotu 22. dubna i v Záchranné stanici pro volně žijících živočichy v Pavlovicích, jarní vycházkou údolím Blanice nebo v neděli 23. dubna geologickou procházkou ve Staré Vožici.