Interaktivní hra bude po dobu jednoho měsíce zaměřena na problematiku invazních druhů v České republice. Trasa vede kolem Vodního domu a na konci čeká na luštitele drobná odměna. Téma zvládnou děti od deseti let, mladší s dopomocí rodičů. Hrací karta je k vyzvednutí na recepci střediska.

V 18.30 hodin měli návštěvníci možnost vidět první plánované komentované krmení raků. Kromě informací k jednotlivým druhům, které se vyskytují na našem území, si každý z účastníků vyzkoušel nakrmit raky ve hmatovém akváriu. To je trvalým exponátem u recepce Vodního domu.

Z Muzejní noci na hradě v Týnci nad Sázavou.
Muzejní noc na hradě se stala příležitostí prozkoumat svět umění, hudby a vědy

V 19 hodin následovala přednáška opět pod názvem Nezvaní hosté. „Blíže jsme se zaměřili na problematiku invazních druhů, a hlavně na konkrétní druhy, které dělají na našem území největší neplechu. Zároveň jsme si řekli, jak postupovat v případě, že některý z těchto druhů lidé potkají ve volné přírodě,“ uvedla lektorka výukových programů Michaela Machalová.

Další akce jsou plánované na letní měsíce, kdy se chystají exkurze na hráz vodní nádrže Švihov. Termíny budou zveřejněny ZDE.