Úvodní slovo patřilo Tomáši Lichtenbergovi, který odpoledne také slovy provázel s kapelou Sebranka z Vlašimi. Na podiu vystoupili za organizátory akce: František Nebřenský, starosta Městysu Čechtice, předseda Sokola Čechtice Petr Šanda a zastoupení mělo také vedení ZD. Starosta městysu poděkoval všem, co se podíleli na rekonstrukci sportovního stánku, k němu se přidal i předseda Sokola a zástupce ZD, který mimo jiné hovořil o významu i využití tohoto velkého sportoviště a nutnosti podílu zájemců o sport, hlavně z řad mládeže. Místní farář potom žehnal nově otevřenému sportovnímu areálu, kde je několik hřišť. Přítomným vyhrávala populární Sebranka se zpěváky Lucií Černou a Milanem Cacákem.

Z Příměstského fotbalového kempu ve Voticích
OBRAZEM: Kempující děti navštívili dva bývalí fotbaloví reprezentanti

Kapelu řídili Luboš Průcha a Ludvík Merta, umělecký vedoucí. Mezitím na hlavním hřišti dorostenci místního Sokola podlehli Křivsoudovu 1:4. Na podiu se pak představila skupina Beatles Brouci, která hlavně starší generaci přiblížila její mladá léta. To už počet diváků v hledišti a okolí se blížil téměř tisícovce, jelikož se objevila Stará garda Bohemians s kapitánem Antonínem Panenkou a s významnými sportovními hosty: Janem Bergrem, hercem Ivanem Trojanem a dalšími. Domácí Stará garda Čechtice však nestačila na kombinační vyzrálou hru hostů a podlehla 4:10, když za domácí byli úspěšní dvěma góly Martin Suk a po jednom Jan Říha a Mirek Fialka. Na závěr se kopaly penalty, rozhodující, typicky bělehradskou vstřelil Antonín Panenka.

Po focení mužstev a návštěvníků s milými hosty následovalo posezení s besedováním o fotbale. Stalo se velkou událostí a svátkem, že se v Čechticích objevily významné osobnosti našeho fotbalu. Večer až do půlnoci koncertovala kapela Galaxie. Poděkování patří organizátorům slavnosti: Městysu Čechtice, TJ Sokol a  hlavně ZD. Nelze zapomenout také na pořadatele za perfektní zajištění občerstvení a provozu.  

Autor: Josef Kapek