„Letošní ročník charitativního běhu a procházky pro miminka do dlaně proběhne vzhledem k epidemiologické situaci individuálně. To nám ale v ničem nebrání, naopak se díky tomu mohou do akce zapojit účastníci ze všech koutů republiky a zvolit si trasu, jaká jim vyhovuje. Každý kilometr se počít. Běh a procházka pro miminka do dlaně se uskuteční 2. května na Světový den rodičů předčasně narozených dětí.

V rámci projektu miminka do dlaně tradičně pořádáme charitativní akce s cílem upozornit na problematiku předčasného porodu. Chceme také vyzdvihnout špičkovou úroveň české neonatologie a finančně podpořit neonatologická oddělení, kde o předčasně narozená miminka pečují."

Konto Bariéry
Olympionik David Svoboda pomáhá běháním. Přidáte se i vy?

Běh a procházka pro miminka do dlaně
Kdy: 2. května 2021, kdykoli
Kde: celá ČR
Co: běh, procházka
Registrace: ZDE do 30. dubna 2021
Startovné: minimálně 100,- Kč pro každého účastníka
Registrace probíhá na stránkách www.miminkadodlane.cz do 30. dubna 2021.

Nedoklubko
Nedoklubko je nestátní nezisková organizace podporující rodiče předčasně narozených dětí a neonatologická oddělení v České republice. Dlouhodobě spolupracuje s odborníky z řad neonatologů, psychologů, dětských neurologů, pediatrů a dalších zdravotníků, čímž propojuje svět mezi odborníky a rodiči, kteří by měli v péči o předčasně narozené děti působit jako jeden tým. Nedoklubko je členem mezinárodní organizace EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants – Evropská nadace pro péči o novorozence). Spolupracuje s Českou neonatologickou společností a s Českou asociací sester. Realizuje celou řadu projektů zaměřujících se na podporu rodičů předčasně narozených dětí, perinatologická centra a osvětu.

Autor: Lucie Žáčková, předsedkyně a ředitelka organizace Nedoklubko