Poukázala na velký vliv rodiny na utváření zdravého životního stylu dítěte, na jeho návyky, které si ponese do dospělosti, na jednoduchou cestu, kterou je dodržování stolování, které má za význam přehled o stravě dítěte a především o jeho psychickém rozpoložení. To jde ruku v ruce se správným životním stylem.

Na co se zaměřit? Zásadně dbát na pravidelnost stravy pěti až šesti jídel denně, komplexnost pokrmu, přiměřených porcích, nezapomínat na ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, ryby, luštěniny. Omezit sladkosti a sladké nápoje. Nedávat dětem jídlo za odměnu nebo jako bolestné. V tom je možné nebezpečí utvoření si do budoucna spojení: problém či bolest = zajíst.

Vendula Večeřová také poradila recepty a vychytávky, jak upéct zdravé a výživné dezerty a nezapomínat na sport. Každý pohyb se totiž počítá a ideální je třicetiminutová procházka každý den.