Antonín Krch.Zdroj: DENÍK/Michal BílekAntonín Krch
69 let, důchodce, výtvarník
Týnec nad Sázavou

Politici mě rozhodně nezklamali. Zklamali měla ale ti, kteří neuznávají nošení roušek a protestují proti nim. Nejsem hoteliér ani hospodský, tak mi ani nevadí to, že po jednom rozhodnutí vlády přišlo druhý den jiné. Tohle nemám problém respektovat.

Božena Beková.Zdroj: archiv Boženy BekovéBožena Beková
servírka
Beroun

Pracuji jako servírka a momentálně jsme na tom všichni biti. Myslím si, že za mě z politiků obstál Tomio Okamura, protože mi přijde, že dost za hospody a pohostinství bojuje. Přesto si myslím, že finančně vydrží jen hrstka z nás.

Petr Nebraska Šlocar.Zdroj: DENÍK/Kateřina Nič HusárováPetr Nebraska Šlocar
64, let, lakýrník
Královice

Na začátku se mi líbil přístup Jana Hamáčka. Líbil se mi i původní mladý ministr Adam Vojtěch. Nechápu, co provedl špatného, že raději sám odešel, ale to se asi nedozvíme. Pokud bych měl hodnotit politika, který u mě v covid krizi propadl, tak by to byl asi prezident Miloš Zeman. Někdy pronese takovou věc, že mi až rozum zůstává stát.

Luboš Votroubek.Zdroj: archiv Luboše VotroubkaLuboš Votroubek
67 let, moderátor, rentiér, pedagog
Býchory u Kolína

Kdo podle mého osobního názoru neobstál, je prezident. Když porovnám, a nemusím chodit daleko, například se slovenskou prezidentkou, která dokáže povzbudit, dát naději. A kdo z viditelných politiků obstál? Jsem dalek velikého hodnocení. Nezávidím jim a rozhodně bych nechtěl být v jejich kůži.

Štěpán Drtina.Zdroj: archiv Štěpána DrtinyŠtěpán Drtina
26 let, radní
Kutná Hora

Bohužel nemůžu zmínit žádné jméno s pozitivní konotací. Vláda měla na zorientování se v situaci dostatek času a přesto jsme stále svědky čím dál většího zmatku a nekoncepčního jednání. A za to vše je dle mého názoru primárně odpovědný Andrej Babiš, který místo aby dával na názory odborníků, jede své osobní nesmyslné PR.

Vít Němeček.Zdroj: archiv Víta NěmečkaVít Němeček
31 let, místopředseda florbalového klubu FBC Rakovník:
Rakovník

Podle mě je řešení krize od začátku nezvládnuté. Neobstál žádný politik. Z ekonomických, psychických a jiných důvodů lidé páchají sebevraždy, někteří podnikatelé a zaměstnanci zasaženi krizí nemají na jídlo a vláda stále směle, dvojím metrem, zakazuje jejich činnosti, omezuje hybnost trhu, namísto hledání jiného řešení.