O pár hodin později ministr školství Plaga v ČT přiznal, že dostal spoustu vulgárních mailů (plných gramatických chyb) kvůli rozhodnutí o konání maturity. Šéf kultury Lubomír Zaorálek, který pro resort získal 1,07 miliardy korun, si postěžoval na arogantní chování muzikálového producenta a majitele Divadla Brodway Oldřicha Lichtenberga.

Školy napůl otevřené

Ten na jeho adresu uvedl „Vy jen nebývalým způsobem doslova rozhazujete veřejně prostředky mezi již beztak nabobtnalé instituce a mezi své projekční oblíbence. Proto, prosím, okamžitě odstupte, ať se někdo může pokusit napravit škody, které jste napáchal.“

Svět i Česká republika se ocitly v pandemickém dramatu, na něž nikdo nebyl připraven. Vláda Andreje Babiše má asi tisíc chyb, ale danou situaci zvládla spolu s Německem a Dánskem nejlépe v Evropě. V úterý přišla s jasným harmonogramem dalších kroků, byť se při jeho sestavování nepochybně nezavděčila všem.

Ekonomika versus zdraví

Na prvním místě má stále na zřeteli ochranu zdraví obyvatel. Rozdává stovky miliard, aby zachránila ekonomiku. Můžeme nesnášet babišovce a spílat socanům, ale kdo má trochu soudnosti a nestará se výhradně o vlastní měšec, by měl uznat, že ve stavu nouze vládnoucí garnitura zabrala a chová se kompetentně.