Pátrací akci policisté ukončili ve středu 21. března v odpoledních hodinách. “Pátrání po jednačtyřicetiletém muži bylo odvoláno. Osoba byla nalezena bez známek života,” potvrdila tisková mluvčí benešovské policie, Veronika Čermáková.

Benešovská policie se případem zabývala také, protože obec Jesenice, kde se muž vyskytoval naposledy, se nachází nedaleko hranic benešovského okresu. I obyvatelé Benešovska tak mohli spatřit policejní vrtulník, díky kterému se policisté od začátku týdne snažili pohřešovaného najít. 

To, že je pohřešován, oznámila policistům v pondělí 19. března v odpoledních hodinách jeho manželka. “Uvedla, že v sobotu 17. března odjel na Sedlčansko na sraz se spolužáky z učiliště. Tam také podle poznatků policie dorazil,” zmínila tisková mluvčí benešovské policie Eva Stulíková. Naposledy byl muž viděn v neděli 18. března mezi druhou a třetí hodinou ráno v okolí penzionu v Jesenici u Sedlčan, kde se setkání konalo. 

Noc s Andersenem v ZŠ Dukelská Benešov.
Malí čtenáři přespí v knihovnách i v ekocentru

Benešovská policie ale během těchto dní nevydala jen informaci o tomto pohřešovaném muži. Veřejnost žádá také o pomoc při pátrání po hledaném muži, který by se mohl pohybovat i na Benešovsku. Nebezpečný sice není, ale policie po něm bezvýsledně pátrá již více než rok a půl, a to z důvodu jeho podezření ze spáchání majetkové trestné činnosti a trestné činnosti v oblasti drogové kriminality. “Hledaný dvaačtyřicetiletý muž je české národnosti, má štíhlou, 187 centimetrů vysokou postavu, modrozelené oči a tmavě hnědé až hnědočerné vlnité středně dlouhé vlasy. Vzhledem odpovídá věku 40 až 45 let. Kulhá na pravou nohu,” dokončila Eva Stulíková s tím, že muž by se měl z největší pravděpodobností pohybovat v komunitách osob bez přístřeší, a to nejen na Benešovsku, ale také na Berounsku či v hlavním městě. Pátrání po tomto hledaném muži vyhlásila Policie České republiky 26. července 2016.

Hledaný muž Martin Jára.Zdroj: PČR

Hledaný muž Martin Jára. Autor:PČR

Hledaný muž Martin Jára Pátrání po tomto hledaném muži vyhlásila Policie České republiky dne 26. července 2016. Hledaný dvaačtyřicetiletý muž je české národnosti, má štíhlou, 187 cm vysokou postavu, modrozelené oči a tmavě hnědé až hnědočerné vlnité středně dlouhé vlasy. Vzhledem odpovídá věku 40 až 45 let. Kulhá na pravou nohu.

Videosouhrn 20. března 2018
Smrt posledního nosorožce bílého a hromadné venčení za Marleyho: videa dne