Třeba jako starší žena, která pečlivě prozkoumávala tyto nádoby na odpad v ulici Na Bezděkově v Benešově. Přitom si ale vůbec neuvědomovala, jaké nebezpečí na ní při tomto kaskadérském kousku může čekat.

„Při běžném výkonu služby samozřejmě strážníci místa, kde jsou kontejnery, a to nejen na elektroodpad a textil, ale i na komunální odpad umístěné, kontrolují. Ale že by se zaměřovali pouze a jen na ně, to ne," uvedl Jaroslav Trojánek, strážník pověřený některými úkony při řízení Městské policie Benešov s tím, že zatím ani on, ani jeho kolegové neřešili žádný případ, kdy by člověk v kontejneru na textil uvízl a museli by mu na pomoc vyjet záchranné složky.

Jiné to bylo ale v případě muže, který zůstal zaklíněný v kontejneru na elektro v benešovské Neumannově ulici. Muže museli z odpadní nádoby vyprošťovat hasiči. Naštěstí se tento incident obešel bez jakékoliv újmy na zdraví nezodpovědného hříšníka.

„Jednou se nám stalo, že kontejner na textil, shodou okolností zrovna v ulici Na Bezděkově byl převrácený, ale že by v něm někdo zůstal uvězněný, si nepamatuji," potvrdil slova Jaroslava Trojánka ředitel technických služeb Benešov Bohumil Rataj. Dokonce se prý ani nesetkal s tím, že by „nezvaní zákazníci" nechali oblečení, které se jim nehodí poházené kolem.

„Když někdo spadne do kontejneru na elektroodpad, to je velký malér. Z něho se sám nedostane a navíc v něm může člověk i zemřít. Ale mechanizmus u odpadních nádob na textil je takový, že je možné se z něho vlastními silami dostat," dodal Bohumil Rataj. Možná i to je důvod, proč ani technické služby ani městská policie neřešily žádný případ, kdy by musel být z kontejneru na textil člověk vyprošťovaný.