I tak by mohl znít titulek článku s poněkud smutným obsahem. Třetí ročník jarní cyklistické časovky jednotlivců s názvem Kopaninská časovka, jejíž start byl naplánovaný na 14 hodinu v sobotu 28. března, musel být totiž pro naprostý nezájem cyklistů anulovaný.

Jak se k této neradostné události staví pořadatel závodu Antonín Fiala, se dočtete v následujícím rozhovoru.

Čemu přičítáte nulovou účast?
Nedokážu si to vysvětlit. Jak prvního, tak druhého ročníku se účastnilo osm závodníků, a dneska nepřijel ani jeden. Tři kluci se omluvili, ale proč nepřijelo alespoň těch zbylých pět, to opravdu nevím.

Jaký z toho máte pocit?
Rozhodně veselý z toho nejsem. Ale co můžu dělat? Vůbec nic.

Třetí ročník Kopaninské časovky se moc nepovedl. Budete tedy pořádat příští rok její čtvrtý ročník?
Ten smutek, který teď ve mně je, se za rok vstřebá. Takže ano. Akorát tento závod prohlásím za anulovaný, a tak příští rok nebude „už" čtvrtý, ale „teprve" třetí ročník.

A co když opět nikdo nepřijede?
To se uvidí. Zkusím zjistit, zda o ni bude zájem. No, a jestli ne, tak jak jsem Kopaninskou časovku založil, tak ji zase zruším. Nemá smysl dělat něco, když o to není zájem. A dělat to sám pro sebe …
Pořádal jsem řadu let Železného dědka, který je teď v dobrých rukách, pětadvacet let dělám na podzim Černoleskou časovku, o kterou je mezi cyklisty stále zájem, tak uvidím, jestli se ujme i Kopaninská časovka. Ta zatím nemá žádnou tradici. Třeba ji bude po prvotních neúspěších ale také mít.

Nebylo by lepší Kopaninskou časovku pořádat, jak navrhoval váš kamarád, v pozdějším termínu, kdy bude teplejší počasí, nebo ve všední den?
Ve všední den by nepřijel stoprocentně nikdo. Musíte si uvědomit, že každý chodí do práce a čas posadit se na kolo má tedy pouze o víkendu. A co se týká počasí, tak to nehraje roli. Při prvním ročníku byla na silnici ještě ledovka a kluci přijeli. Navíc dneska zima není. Akorát trochu fouká vítr.
Pro takhle časný termín jsem se rozhodl hned při pořádání prvního ročníku. Musí to být než začne závodní sezóna. A ta bikům začíná už v dubnu. Takže tohle je nejzazší termín, kdy Kopaninskou časovku jet.

Takže v uvozovkách obyčejný cyklista se Kopaninské časovky účastnit nemůže?
Ale může. Start je otevřený pro každého. Akorát mám tu zkušenost, že ji jezdí kluci, kteří startují na různých závodech.