Pro chátrající majetek města nenašla radnice další využití, proto je město se souhlasem zastupitelů nabídlo k prodeji. Zastupitelé se dohodli na kupní ceně čtyři tisíce korun za metr čtverečný.

„Prodali jsme zatím dva menší výměníky v Havlíčkově a v Dolnokralovické ulici, pro něž jsme nenašli využití. Ponechali jsme si větší výměníkové stanice, jednak tu naproti poště a potom tu v Tylově ulici," informoval starosta Vlašimi Luděk Jeništa a doplnil, že pokud se jedná o výměník naproti poště, tam by bylo možné v budoucnu vybudovat malý parkovací dům. To by podle slov starosty velmi odlehčilo parkování v zámecké ulici a okolní lokalitě panelových domů. 

„Výměník v Tylově ulici si zatím ponecháváme, protože není v tak špatném stavu a v současné době jej také využívají technické služby. Máme tam také nějaké skladovací prostory. Zároveň uvažujeme o jeho dalším využití a sledujeme dotační programy, zda by tato budova nešla lépe využít," dodal Luděk Jeništa s tím, že prodej výměníků radnice nepodmiňovala nějakou činností a je zcela na novém majiteli, jak nabytý majetek využije.

Radnice se zbavila chátrajících, částečně prosklených staveb s už vyřezanou technologií. V případě dalšího využití by totiž musela do obou budov vložit nemalé peníze, které však město nemá. Využití objektů, které se nacházejí v obytné zóně poblíž středu města, musí korespondovat s územním plánem.

„V této části města je středně podlažní bydlení městského typu, takže je jasné jaké další využití investorem je nebo není přípustné," doplnil vlašimský starosta.

KAREL CHLUMEC