Přivítání prvňáčků se na nádvoří areálu ujali ředitel školy Petr Jíša a další členové pedagogického sboru.

„Letos jsme otevřeli tři třídy prvního ročníku po sedmadvaceti žácích. O trochu větší zastoupení v nich mají děvčata před chlapci," uvedl Petr Jíša a připravil děti i rodiče na další průběh prvního školního dne. Po rozdělení do tříd nastalo loučení s nejbližšími, emoce se ještě zvýšily a sem tam ukápla i slzička. Pak už děti se svými učitelkami zamířily do tříd následovány dospělým doprovodem školáků.

„Já jsem se těšila hlavně na nové spolužáky," prozradila stydlivě Eliška z Vlašimi krátce před tím, že se usadila v první lavici třídy 1.A. Rodiče si mohli své ratolesti v lavicích vyfotografovat na památku a po krátkém rozloučení na pokyn učitelky vyčkali na chodbě. Prňáčkům začalo vyučování. Po úvodní vyučovací hodině čeství prvňáčci předvedli rodičům, co se v prvních školních minutách naučili.

Následující školní dny čekají první ročníky nejprve dvě, pak tři a v pátek čtyř vyučovací hodiny. „A takto se budeme učit po zbytek škoolního roku, až na výjimky.

První ročníky mají jen dopolední vyučování,"sdělila učitelka v 1.A Lucie Štorcová. Aby mohli rodiče v klidu vyslechnout důležité organizační informace, odešly děti v doprovodu vychovatelek na prohlídku školy. Mezitím rodiče usedli na místa svých ratolestí do lavic.

„Tyto informace jsou pro rodiče důležité, protože se jedná například o režim předávání dětí v návaznosti na školní družinu, obědy a kroužky," vysvětlil ředitel ZŠ Vorlina Petr Jíša. 

                                                                                                                                                                    KAREL CHLUMEC