V neděli dopoledne, kolem desáté hodiny ranní, se v lesích pojmenovaných Hřívy, u Louňovic pod Blaníkem, ztratil foxteriér drsnosrstý slyšící na jméno Unar. Pejsek je vycvičený, často chodí se svým páníčkem do těchto míst, proto je jeho zaběhnutí o to více zvláštní.

„S Unarem chodíme často do lesa. Táta je myslivec, takže při vycházkách po lese ho vodí s sebou," svěřila se majitelka psa Jana Zemanová s tím, že se jejich pětiletý pes nikdy nezaběhl, ani nezatoulal.

„Bojím se, aby se mu něco nestalo. Mohlo se i stát, že si ho nějaké dobrá duše nechala u sebe, ale nehledá jeho majitele," podotkla majitelka Unara.

Jana Zemanová ve strachu, že už svého psího miláčka neshledá, oslovila místní policii i psího detektiva. Na facebookovách stránkách, kam prosbu o hledání pejska vložila, shlédlo informaci až tři sta uživatelů této sociální sítě.

„Náš pejsek Unar je zbarvený do trikolóry. Samozřejmě je i čipovaný," dokončila Jana Zemanová.

Pětiletý pejsek Unar patří mezi foxtoriéry drsnosrsté a v okolí Louňovic pod Blaníkem se pohybuje velice často a domů by podle majitelky bezpochyby dorazil. Proto je možné, že se zatoulal i mimo Podblanicko. 

Kdo by měl jakékoliv informace o možném pohybu psa, nechť se ozve Janě Zemanové na telefonní číslo 605 966 397.