Některé ulice v centru budou zcela uzavřené, a zatímco někde se nebude smět parkovat, jinde bude oproti zvyklostem parkování dokonce zpoplatněno.

„Rada města Benešova na základě hlasování stanovila poplatek za parkovné ve výši sto korun na den, včetně DPH za jedno auto parkující na parkovišti před hlavní budovou v Táborských kasárnách a na ostatních parkovištích v areálu kasáren. A to v hlavní den mezinárodního setkání klubů vojenské historie Mým národům 1914 – Benešov 2014, tedy v sobotu 31. května," uvedla tisková mluvčí Městského úřadu Benešov Soňa Vanhoecke s tím, že parkoviště budou obsluhovat brigádníci – studenti, na základě dohody o provedení práce.

Ceny i doby na ostatních parkovacích místech v ulicích Benešova, kde kvůli oslavám nedojde k uzavírkám, zůstávají beze změny.

„Když jste mi řekla, že se bude platit za parkování i tam, kde se dá jinak stát zadarmo, myslel jsem, že se to týká celého Benešova a všech tří dnů. Ale když je to jenom v sobotu a ještě k tomu pouze v Táborských kasárnách, tak to mi na tom nepřijde nic špatného," uvedl František Nevečeřel ze Sázavy, který přijel do Benešova s manželkou na úřady.

„Ale rozhodně sem o víkendu nepojedu. To víte, už jsem starší člověk a mám rád klid. Určitě tady bude po oba dva dny spousta aut a lidí a to na mne už není. I když věřím, že to bude hezká podívaná," dodal vitální důchodce.